Acasăoameni noiSCHIMBARE LA EXAMENUL AUTO – Polițistul nu va mai sta pe scaunul...

SCHIMBARE LA EXAMENUL AUTO – Polițistul nu va mai sta pe scaunul din dreapta șoferului

DISTRIBUIȚI

SCHIMBARE LA EXAMENUL AUTO   Parlamentarii au pregătit un proiect de lege care ar urma să simplifice examenul auto. Astfel, la examenul pentru permis, instructorul ar urma să fie cel cel care stă pe scaunul din dreapta, nu poliţistul. Cel care l-a pregătit pe elev va fi responsabil să intervină în cazul în care cursantul pierde controlul maşinii.  Totuşi, examinatorul va fi prezent, dar pe bancheta din spate, scrie Observator.tv.

Parlamentarii care au făcut proiectul de lege vor şi ca examinatorii să fie civili, nu cadre ale Ministerului de Interne. Astfel, s-ar elimina deficitul de poliţişti, care a făcut ca elevii să fie programaţi şi la şase luni distanţă de la proba teoretică.

În plus, măsura ar trebui să-i scape pe elevii de la şcoala de şoferi de stresul de a avea în dreapta un poliţist sau o poliţistă în uniformă. Potrivit proiectului, examinatorul va fi un civil, instruit totuşi la Ministerul de Interne.

În timpul examenului pentru obţinerea permisului auto, instructorul din dreapta nu va avea voie să interacţioneze cu elevul.

 

Sursă info: Observator.tv

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA