Acasăoameni noiSCHIMBARE - Deputații vor reintroducerea în stema României a coroanei pe capul...

SCHIMBARE – Deputații vor reintroducerea în stema României a coroanei pe capul acvilei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Stema României s-ar putea schimba, dacă proiectul de lege adoptat astăzi de Comisia juridică a Camerei Deputaților va fi votat în Parlament. Proiectul de lege prevede ca pe stema României să fie reintrodusă coroana, iar  ca pâna la 31 decembrie 2018, autorităţile publice să înlocuiască stemele şi sigiliile existente cu cele prevăzute de în lege.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschide, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede proiectul de lege pentru modificarea legii nr. 102/1992 privind stema şi sigiliul statului, adoptat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Deputații vor ca autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliiile existente în prezent cu noile moodele până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Potrivit proiectului de lege, până la data menționată, cele două steme pot fi folosite în paralel.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA