AcasăsiugariuSĂRBĂTOARE LA VIŞEU DE SUS - Liturghie arhierească la „Biserica din Ţipţerai”

SĂRBĂTOARE LA VIŞEU DE SUS – Liturghie arhierească la „Biserica din Ţipţerai”

spot_img

DISTRIBUIȚI

SĂRBĂTOARE LA VIŞEU DE SUS Duminică, 25 iunie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la biserica cu hramul „Duminica Sfinţilor Români” din Vişeu de Sus.

SĂRBĂTOARE LA VIŞEU DE SUS Biserica, ai cărei ocrotitori sunt Sfinţii Români, a fost ridicată într-o parohie nouă, înfiinţată în 1999, într-un cartier locuit preponderent de nemţi, veniţi cu câteva sute de ani în urmă, care, în limbaj local, sunt numiţi „ţipţeri”. Numărul lor s-a împuţinat tot mai mult după 1989. Ca urmare, această biserică, ce nu are încă 20 de ani, este cunoscută toponimic ca „Biserica din Ţipţerai”.

Aici a sosit în dimineaţa zilei de duminică, 25 iunie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin ca să oficieze Sfânta Liturghie Arhierească, la care au venit să se roage împreună cu Episcopul, câteva mii de credincioşi din întreg oraşul.

viseu de sus2

La sosire, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a fost întâmpinat de protopopul Vişeului, preot Mihai Chira, de primarul oraşului Vişeu de Sus, Vasile Coman, de un mare număr de credincioşi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în pridvorul bisericii, împreună cu un sobor de 20 de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, condus de cântăreţul bisericesc Ioan Şimon.

În cuvântul rostit în faţa credincioşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a vorbit despre Lumina Harului Duhului Sfânt, despre rugăciune şi prioritatea acesteia în viaţa noastră, despre libertatea dată omului de către Dumnezeu şi importanţa alegerii căii pe care să mergem în viaţă, precum şi despre familie şi întemeierea ei pe principii creştine, despre tinerii plecaţi în străinătate, importanţa şi rolul rugăciunilor noastre în viaţa lor.

viseu de sus3

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin l-a hirotonosit întru iconom pe preotul paroh, adică cu dreptul de a purta brâul roşu, ca o apreciere a strădaniei depuse la ridicarea bisericii în cei 10 ani de când este preot paroh aici, îndemnându-l să lucreze cu aceeaşi râvnă şi de acum înainte, până la finalizarea tuturor lucrărilor.

Info şi foto Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA