spot_img
AcasăsiugariuSĂRBĂTOARE - Hramul Bisericii greco-catolice „Bunavestire” din Baia Mare

SĂRBĂTOARE – Hramul Bisericii greco-catolice „Bunavestire” din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

SĂRBĂTOARE Sâmbătă, 25 martie, Parohia „Bunavestire” din Baia Mare și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfințitul Vasile Bizău, împreună cu preoții parohiei și alți preoți din oraș invitați la sărbătoare.

„Sărbătoarea Bunei Vestiri ne invită la contemplație, la adorație, la mulțumire și apoi la mărturisire; o mărturisire care să izvorască din ființa noastră, din libertatea interioară a celor care știu că Dumnezeu este cu ei.

hram2

În fiecare an în această sărbătoare, la începutul primăverii,  ascultăm aceleași cuvinte ale Evangheliei în care vedem milostivirea și bunătatea lui Dumnezeu care își caută un sălaș, își caută loc și vine în întâmpinarea omului.

Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu ne ridică pe toți într-un plan superior al gândirii, care este planul mântuirii. Și acest plan al mântuirii al lui Dumnezeu este o Taină care s-a descoperit în timpTaina cea de veac astăzi se face cunoscută, Fiul lui Dumnezeu fiu al Fecioarei se face și Gavril bine vestește harul.

Inițiativa este a lui Dumnezeu Tatăl, Cel care a creat toate. Și ceea ce se petrece în camera Sfintei Fecioare Maria, în acest dialog profund dintre înger și ea este un început al strălucirii luminii lui Dumnezeu peste lume”, a spus Ierarhul în cuvântul său de învățătură.

hram3

Un moment solemn al evenimentului a fost cel al înmânării diplomelor de recunoștință curatorilor și binefăcătorilor parohiei, în semn de prețuire pentru efortul depus în cei 18 ani de la debutul construcției bisericii.

La sfârșit, părintele paroh și vicar general Cristian Albu a mulțumit tuturor pentru prezența la sărbătoare și a invitat oaspeții să servească din bucatele dăruite de parohia gazdă.

sursa info Episcopia Greco-Catolică de Maramureş

sursa foto facebook

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA