AcasăOPINIISĂPUNEALA ÎN DIRECT - Digi 24, fără Cosmin Prelipceanu

SĂPUNEALA ÎN DIRECT – Digi 24, fără Cosmin Prelipceanu

DISTRIBUIȚI

SĂPUNEALA ÎN DIRECT „Am înţeles critica, sunt de acord cu ea.“ Aceasta a fost reacţia lui Cosmin Prelipceanu la finalul lecţiei de jurnalism pe care Cristian Tudor Popescu i-a predat-o la o oră de maximă audienţă, în timpul emisiunii de minimă audienţă pe care o moderează la Digi 24.
Atât a putut să spună redactorul-şef, după ce domnul Popescu i-a explicat că era de datoria postului de televiziune să informeze publicul în legătură cu subiectul referitor la problemele cu justiţia pe care le are unul dintre şefii Digi 24. Este vorba despre urmărirea penală a directorului general Serghei Bulgac, despre care televiziunea care şi-a făcut un titlu de glorie din apărarea Statului de Drept şi punerea la colţ pe coji de nucă a politicienilor urmăriţi de DNA nu a suflat nici măcar o silabă.

Ca un elev care nu şi-a învăţat lecţia şi se uită la profesor cu spaima că acesta l-ar putea lăsa corigent, domnul Prelipceanu a ascultat cuminte lecţia predată de domnul Popescu şi, din când în când, căuta cu privirea găleata cu cenuşă, fiind dispus să şi-o toarne în cap, doar-doar nu va fi luat de perciuni. Dacă lui Cristian Tudor Popescu i-a zis: „Am înţeles critica, sunt de acord cu ea“, probabil că în faţa şefilor care-i ţin emisiunea cu minimă audienţă la ore de maximă audienţă, Cosmin Prelipceanu nu deschide gura decât pentru a spune: „Am înţeles, să trăiţi!“.

E o premieră în istoria televiziunii ca un invitat să-i dea lecţii de jurnalism moderatorului emisiunii, care, pe deasupra, este şi redactor-şef. Domnul Popescu nu doar că l-a pus la punct pe domnul Prelipceanu, dar l-a şi dezbrăcat de haina prestanţei pe care acesta o îmbrăcase atunci când a primit funcţia de redactor-şef şi o emisiune în prime-time şi a început să anunţe poporul cu televizorul că la Digi 24 jurnalismul va fi la el acasă şi că românii vor avea, în sfârşit, parte de serviciile unui post profesionist de televiziune. După emisiunea în care Cristian Tudor Popescu l-a distribuit în rolul codaşului clasei, Cosmin Prelipceanu nu mai are pic de prestanţă nici în faţa publicului telespectator, nici în faţa colegilor de redacţie.

Ar fi bine pentru Digi 24 să-l schimbe pe Cosmin Prelipceanu din funcţia de redactor-şef şi să-i ia emisiunea din prime-time. Dar numai dacă-şi doreşte să devină o televiziune cu culoare în obraji, cu strălucire în priviri şi cu mai multe puncte de audienţă. Ar fi bine şi pentru Cosmin Prelipceanu să-şi ia o pauză pentru a se odihni, pentru a urma nişte cursuri de jurnalism, pentru a vedea dacă nu cumva i-a fost afectată coloana vertebrală de la statul pe scaunul de redactor-şef şi pe cel de realizator TV şi pentru a-şi face rost de nişte charismă.

Şi, nu în ultimul rând, demiterea lui Cosmin Prelipceanu le-ar face bine şi costumelor acestuia, pentru că s-or fi săturat să-l însoţească pe acesta zi de zi la biroul de şef şi noapte de noapte în studioul de emisie. Poate vor să stea să se relaxeze pe umeraş ori poate vor şi ele să se uite la o emisiune mai antrenantă, şi nu să moară de plictiseală din cauza proprietarului lor.

Sorin Avram

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA