AcasăAdministrațieS-A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE - Un pod rutier va lega orașul...

S-A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE – Un pod rutier va lega orașul Seini de satul Pomi din județul Satu Mare

DISTRIBUIȚI

S-A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE Un nou contract de finanțare extrem de important a fost semnat marți, 20 martie, în orașul Seini din județul Maramureș.

Este vorba despre construcția unui pod rutier, o investiție în valoare de 3,4 miloane de euro aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), care va lega orașul Seini de satul Pomi din județul Satu Mare.

Evenimentul semnării contractului “Pod rutier peste Râul Someș, între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul” a avut loc la sediul Primăriei Seini. Au participat, alături de primarul Gabriela Tulbure, aparatul propriu al primăriei și aleșii locali din Seini și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, subprefectul județului Maramureș, Alexandru Cosma, edilul din Pomi, Gheorghe Ruștiuc, primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, primarul comunei Cicîrlău, Sorin Lupșe.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a semnat, în cadrul întâlnirii de la Seini, autorizația de construire a podului. Termenul de execuție este de 36 de luni, iar lucrările sunt preconizate să înceapă în cursul anul viitor, după încheierea tuturor procedurilor preliminare.

Gabriela Tulbure: ”Podul va uni zona Codru, Oaș și Maramureș”

Edilul orașului Seini, Gabriela Tulbure a precizat că această finanțare reprezintă împlinirea unui vis pentru seineni.

”Ne-am adunat cu bucurie la realizarea unui vis, așa cum era firesc, pe partea seineană a Podului Unirii – Podul rutier peste râul Someș, între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul.

Evenimentul se înscrie pe una din cele mai importante pagini a istoriei contemporane a localității și a zonei noastre, deschizând o nouă poartă de intrare a Seiniului, unind zona Codru cu Oaș și Maramureș. Au împărtășit cu noi emoția demarării proiectului, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, reprezentanții administrației locale și județene din Satu Mare, administratorul firmei constructoare, dar și foarte mulți invitați.

Am fost foarte mândră de faptul că am obținut finanțarea integrală a proiectului, început încă din anul 2015, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, și de faptul că toți reprezentanții județului vecin ne-au prezentat calde mulțumiri pentru efortul nostru, atât de benefic din punct de vedere economic.

Lucrările vor demara în timpul cel mai scurt, sperând ca, peste doi ani să ne reîntâlnim la mijlocul podului atât de mult dorit, pentru a tăia panglica inaugurală. Și mă bucur că acest vis devine realitate în Anul Centenarului, an în care ne dorim, cu toții, să fim mai buni”, a declarat primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure.

Gabriel Zetea: Podul are asigurată finanțarea integrală pentru următorii trei ani

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să felicite administrația locală din Seini pentru hărnicia de care dă dovadă de fiecare dată.

”Cu aproximativ cinci ani în urmă, când am vorbit cu primarul orașului Seini despre ce putem să facem, fiecare cu funcții noi în administrație, eu, ca reprezentant ai Seiniului în Consiliul Județean, Gabriela Tulbure, ca primar, am spus că lucrurile trebuie să se schimbe în bine, să se miște mult mai repede, iar oamenii să simtă că se pot face proiecte pentru comunitate într-un singur mandat.

Acest obiectiv ar trebui să îl avem cu toții, deoarece Maramureșul merită mult mai mult. Ca președinte al Consiliului Județean am spus că, în acest mandat, trebuie să facem mult mai mult decât au făcut cei care au condus destinele județului înaintea noastră.

Acesta este obiectivul pe care trebuie să îl avem cu toții, nu trebuie să mai discutăm despre mandate consecutive care gestionează același proiect.

La Seini, am reușit să aducem și proiecte de apă și de canalizare, dar am reușit și să reparăm drumurile.

Despre podul care să lege orașul Seini de satul Pomi din județul Satu Mare se discută de foarte mult timp, însă finanțările au lipsit până acum. Veneau foarte mulți miniștri, semnau contracte, însă cu finanțare foarte mică, iar banii nu au fost niciodată suficienți. Această lucrare, însă, are asigurată finanțarea pentru următorii trei ani de zile, iar încasarea totală a fondurilor ține doar de hărnicia și determinarea constructorului.

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice există fonduri suficiente pentru a fi achitate toate proiecte demarate și executate”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

În cuvântul său, președintele Consiliului Județean Maramureș a precizat faptul că, scopul actualei administrații locale este de a-i determina pe maramureșenii plecați să caute o viață mai bună în altă țări, să revină acasă.

”Aceștia se vor întoarce doar dacă vor avea o infrastructură bună, dacă vor găsi locuri de muncă bine plătite, dacă vor găsi pentru copiii lor școli reabilitate.

Pe Programul Național de Dezvoltare Locală demarat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-au semnat, în ultimii doi ani, doar în Maramureș, foarte multe contracte de finanțare și vorbim de o valoare de peste 700 de milioane de lei.

Doar în cursul anului trecut, Consiliul Județean Maramureș a reușit să depună la finanțare 200 de km de drum județean, cu o valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro. În acest an facem procedurile de achiziție, până în vară sperăm să putem să dăm ordinul de începere al lucrărilor, partea de proiectare să fie în acest an, iar anul viitor să muncim efectiv pentru ca, până la finalul mandatului, acești 200 de km de drum să fie dați în folosință.

Gândim un plan integrat de lucrări în întreg județul, astfel încât să avem o legătură unitară dintre nord spre sud, de la est spre vest. Vorbim despre un județ turistic, unde infrastructura este esențială. Sunt mândru că pot să asist la un moment aproape istoric pentru Seini, o dorință veche a întregii comunități, să aduc și să semnez autorizarea de construire din partea Consiliului Județean”, a conchis șeful administrației județene.

Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare a precizat că, acest moment este unul de bucurie pentru locuitorii din Satu Mare și a ținut să transmită felicitări atât administrației locale din Seini, cât și executivului Consiliului Județean Maramureș.

”Este un vis vechi al oșenilor să treacă cât mai repede către Țara Codrului și către Cluj”, a arătat vicepreședintele CJ Satu Mare, Ioan Rus. Și prefectul de Satu Mare, Darius Filip a arătat că podul peste Someș va rezolva o problemă economică extrem de importantă pentru locuitorii zonei, oferindu-le numeroase oportunități.

Informaţii şi foto Facebook Consiliul  Judeţean Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA