Acasăoameni noiS-A HOTĂRÂT - Intonarea Imnului Național, obligatorie la toate competiţiile sportive naţionale

S-A HOTĂRÂT – Intonarea Imnului Național, obligatorie la toate competiţiile sportive naţionale

spot_img

DISTRIBUIȚI

S-A HOTĂRÂT Intonarea Imnului Național ar putea deveni obligatorie la toate competiţiile sportive naţionale.

S-A HOTĂRÂT Plenul Senatului a adoptat, luni, 5 septembrie, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă care prevede că intonarea imnului naţional să fie obligatorie pe stadioane şi baze sportive, cu ocazia competiţiilor sportive oficiale, de nivel naţional.

Proiectul de lege a fost semnat de parlamentari de la PSD, în frunte cu liderul partidului, Liviu Dragnea şi a fost adoptat cu 84 de voturi favorabile şi un singur vot împotrivă, potrivit România tv. Inițiatorii au apreciat că este este necesară impunerea unor „măsuri chiar simbolice dar puternice” privind obligativitatea intonării imnului naţional.

„Prezenta completare a legislaţiei are drept scop să contribuie la întărirea sentimentului competitorilor sportivi de orice vârstă de apartenenţa la un mediu sigur, protector, lipsit de discriminări sau tensiuni sociale – statul român”, potrivit expunerii de motive la propunerea legislativă.  În luna ianuarie, Ministerul Tineretului şi Sportului a dat o circulară 377/2016, în urma scandalului intonării imnului la meciul de baschet Sepsi – U Cluj, din localitatea Sfântu Gheorghe, când jucătoarele au fost huiduite în timpul intonării imnului naţional, iar, ulterior, a fost intonat imnul Ţinutului Secuiesc.

În circulara transmisă către federaţiile de sport se preciza că imnul naţional nu se intonează decât în competiţiile internaţionale. Circulara face referire la Legea privind intonarea imnului naţional şi arborarea drapelului, care prevede că imnul trebuie intonat obligatoriu doar la competiţiile internaţionale, lăsând astfel la latitudinea cluburilor şi autorităţilor locale dacă intonează sau nu imnul la alte tipuri de competiţii. Legea adoptată luni, şi care va merge la Camera Deputaţilor, ar institui astfel o obligativitate pentru toate competiţiile interne şi internaţionale.

sursa info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA