spot_img
Acasăoameni noiS-A FĂCUT SCRUM – Un girocopter s-a prăbușit lângă Odorheiu Secuiesc, pilotul...

S-A FĂCUT SCRUM – Un girocopter s-a prăbușit lângă Odorheiu Secuiesc, pilotul a muri

DISTRIBUIȚI

Un girocopter s-a prăbușit, sâmbătă dimineața, la ieșirea din Odorheiu Secuiesc spre Lupeni, pilotul, de 39 de ani, pierzându-și viața, a declarat șeful Centrului Operațional al ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu.

Prefectul județului Harghita, Adrian Jean Andrei, a declarat pentru AGERPRES că accidentul s-a produs la marginea lizierei pădurii, lângă platoul Szejke, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc. În urma impactului cu solul, aparatul de zbor a luat foc, iar pilotul a murit carbonizat. Incendiul a fost lichidat de detașamentul ISU Odorheiu Secuiesc.

Echipele de intervenție sunt la fața locului și se fac primele cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc accidentul.

Pilotul care a decedat sâmbătă, după ce s-a prăbușit cu girocopterul lângă Odorheiu Secuiesc, a semnalat că are probleme la rotor, cu câteva secunde înainte de impact, dar nu a mai avut timp să aterizeze, susține unul dintre cei doi piloți și prieteni ai acestuia care au decolat cu aparatele lor, din același loc și în același interval de timp.

Bărbatul de 39 de ani, originar din București, decolase de pe aerodromul de lângă municipiul Odorheiu Secuiesc. La câteva secunde după decolare, i-a anunțat pe ceilalți doi piloți de girocoptere că are probleme la rotorul aparatului de zbor și le-a spus că trebuie să aterizeze de urgență, manevră pe care nu a mai apucat să o facă. Girocopterul s-a prăbușit la marginea lizierei pădurii de lângă platoul Szejke, în apropierea muncipiului Odorheiu Secuiesc, iar în urma impactului cu solul aparatul a luat foc, pilotul murind carbonizat.

Șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, col. Ovidiu Dudu, a spus că echipele de intervenție au ajuns în scurt timp la fața locului, dar pentru pilot nu s-a mai putut face nimic.

”Am trimis la fața locului o ambulanță SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială cu apă și spumă. Am solicitat sprijin de la Serviciul de Ambulanță, o grupă de jandarmi, de la off road și de la Salvamont. Ajunși la fața locului am constatat că incendiul era la un girocopter, un aparat mai mic decât un elicopter. După localizarea și lichidarea incendiului, s-a găsit pilotul carbonizat. Este vorba de un bărbat de 39 ani, din București”, a spus col Ovidiu Dudu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA