Acasăoameni noiS-A DECIS – Procurorul general atacă în instanță ordonanța privind modificarea Codurilor...

S-A DECIS – Procurorul general atacă în instanță ordonanța privind modificarea Codurilor Penale

spot_img

DISTRIBUIȚI

S-A DECIS  Procurorul general atacă în instanță ordonanța de urgență prin care sunt modificate Codul penal și Codul de Procedură Penală. Augustin Lazăr a anunțat, vineri, înaintea ședinței CSM, că a luat această decizie.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a anunțat că va contesta ordonanța controversată, informează News.ro.

„În cursul zilei de atăzi o vom ataca în instanţă”, a spus Lazăr, referindu-se la actul normativ. Tododată, Parchetul Instanţei Supreme a trimis, joi, Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de modificare a Codurilor Penale, invocând încălcarea mai multor articole din Constituție.
„În cursul zilei de astăzi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis spre analiză Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d teza finală din Constituţie şi respectiv art. 13 alin. 1 lit. f din Legea nr. 35/1997 republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, a anunţat Ministerul Public.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA