Acasăoameni noiS-A DECIS - Cât pot vorbi deputații şi senatorii gratuit la telefon

S-A DECIS – Cât pot vorbi deputații şi senatorii gratuit la telefon

spot_img

DISTRIBUIȚI

S-A DECIS Potrivit unui memorandum adoptat recent, aleșii vor beneficia lunar de abonamente la telefonia mobilă decontate de la buget în limita sumei de 15 euro, scrie Libertatea.

 S-A DECIS Membrii Birourilor permanente, liderii grupurilor parlamentare şi preşedinţii comisiilor permanente vor putea vorbi mai mult, în limita a 68 euro.

Conform documentului, pentru membrii Birourilor permanente, liderii grupurilor parlamentare şi preşedinţii comisiilor permanente, secretarul general, secretarii generali adjuncţi se va suporta lunar de la buget un abonament naţional de voce cu minute şi SMS-urile nelimitate, în limita a 9 euro, plus TVA, un abonament naţional pentru internet de tipul date în limita a 5 euro, plus TVA, un abonament naţional pentru internet pentru tabletă în limita a 4 euro, precum şi serviciul de roaming şi internaţional în limita a 50 euro, plus TVA.

Sumele peste limita de 50 euro, plus TVA, realizate pentru serviciul de roaming şi internaţional se vor suporta din venituri personale.

Deputaţii vor beneficia lunar de la buget de abonamente de telefonie mobilă de voce şi minute şi SMS-uri naţionale nelimitate de 9 euro, plus TVA, precum şi de abonamente pentru internet pentru tabletă de 6 euro, plus TVA.

Din suma forfetară, deputaţii vor avea abonamente pentru internet de tipul date peste voce, iar din venituri personale, serviciul de roaming şi internaţional, mai arată sursa citată.

Deputaţii aleşi în circumscripţia electorală 43 Diaspora vor beneficia de decontarea în totalitate a serviciului de roaming. Pentru birourile parlamentare, deputaţii vor putea avea abonamente suplimentare la telefonia mobilă suportate integral din venituri personale.

Cheltuielile generate de serviciile cu valoare adăugată (jocuri, concursuri, televoting, donaţii) se vor suporta din venituri personale. Cu acordul deputatului, sumele de plată din venituri personale vor putea fi reţinute direct din indemnizaţia lunară, menţionează memorandumul.

În funcţie de oferta operatorului de telefonie mobilă, câştigător în urma licitaţiei pentru furnizarea serviciilor de telefonie mobilă, sumele care pot fi decontate din bugetul Camerei Deputaţilor se vor actualiza începând cu data de 1 mai 2017.

Mandatul în Legislativ vine cu tot felul de avantaje materiale. De la cazare și transport cu avionul gratuite, la mașini, telefoane și decontarea cheltuielilor cu cabinetele parlamentare dar și pensii speciale, la finalul mandatului.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA