Acasăoameni noiRUPE TĂCEREA – Pompierul demis după tragedia de la Colectiv: „I-am cărat...

RUPE TĂCEREA – Pompierul demis după tragedia de la Colectiv: „I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. De ce trebuie să fiu umilit?”

DISTRIBUIȚI

RUPE TĂCEREA  Pompierul Orlando Șchiopu, prim adjunctul ISU Bucureşti, suspendat din funcţie în urma scandalului faxului de la Colectiv, susține că nu a greșit cu nimic, și că dimpotrivă, el a făcut ceea ce știe să facă de când a intrat în sistem: să salveze vieți și nu să dea aprobări. Pompierul, cu o experienţă de 23 de ani, a declarat pentru jurnalistul Victor Ciutacu, într-un mesaj publicat  pe blogul acestuia, că accepta orice pedeapsă dacă ar fi greşit în teren, în timp ce încerca să salveze vieţi, dar că nu înţelege de ce trebuie să fie umilit doar pentru că „trebuie dat un exemplu”.

 

Colegii pompierului Orlando Șchiopu i-au sărit și ei  în apărare, explicând că nu era un om care să stea prin birouri, ci de ani de zile participa la salvări.

Citeșteși  UN AN DE LA COLECTIV – Proprietarul clădirii „Pionierul” a fost închis, dar spațiul a fost păstrat

„Eu ştiu să sting incendii… Asta am făcut de când am intrat în sistem. Înţeleg că trebuie dat un exemplu şi vinovaţii să plătească, dar de ce să fiu eu victimă colaterală? În noaptea tragediei de la Colectiv dormeam. M-am trezit şi în 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale şi mașini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculează. În 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. Ştiţi, mănuşile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere când i-am luat în braţe, că-i zgâriau. Am renunţat la ele. Asta-i meseria mea. Dacă am greşit vreodată pe ceea ce am avut eu de făcut, să plătesc. Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem? De ce trebuie să fiu umilit? De ce trebuie ca, în timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, să văd organizarea pompierilor de acolo, soţia şi copilul să vadă la TV că am fost dus cu mascaţii la DNA?”, este mesajul pompierului.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA