Acasăoameni noiSINDICATELE AMENINŢĂ - Revoltă împotriva trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat

SINDICATELE AMENINŢĂ – Revoltă împotriva trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat

DISTRIBUIȚI

SINDICATELE AMENINŢĂ E oficial. Premierul Mihai Tudose confirmă. În „miercurea neagră”, aşa cum a fost numită, Guvernul va adopta „revoluţia fiscală”.

Măsurile controversate care schimbă soarta a şase milioane de angajaţi, scrie Observator.

Protestele au început deja. 10.000 de oameni de la Dacia Mioveni, una dintre cele mai mari companii din România, au cerut Guvernului să renunţe la mutarea contribuţiilor.

„Ne este teamă că vor scădea salariile, trebuie să rămânem uniţi, să ne batem până la capăt!”, este mesajul lor. Şi sindicatele ameninţă cu manifestaţii în întreaga ţară.

Cu steaguri şi pancarte în mâini, cu tobe şi vuvuzele, 10.000 de angajaţi de la Dacia au vrut să se facă auziţi până la Bucureşti. Au transmis, în numele a peste 6 milioane de angajaţi că nu vor mutarea contribuţiilor.

Mitingul de la Dacia este doar începutul. Urmează trei zile de proteste în toată ţara. Până vineri, vor ieşi în stradă încă 6.000 de oameni. Iar săptămâna viitoare ar urma şi alte manifestaţii.

Chiar un fost secretar de stat în ministerul Muncii spune că ideea mutării contribuţiilor nu a fost negociată cu sindicaliştii sau cu patronatele.

Dacă Guvernul nu va renunţa la modificările aduse Codului fiscal, membrii sindicatelor anunţă că au 500.000 de membri şi nu vor renunţa la proteste.

Până la greva generală, sindicaliştii vor încerca să blocheze aplicarea noilor măsuri. Pentru asta vor avea nevoie de 200.000 de semnături.

Presa străină este deja cu ochii pe România şi pe amplele mişcări de stradă. Protestul de la Mioveni a fost în atenţia marilor agenţii internaţioanle.

Jurnaşliştii străini au vrut să vadă de ce sunt nemulţumiţi angajaţii Dacia. Modelul Duster tocmai a primit, în Marea Britanie, premiul anului pentru cel mai bun SUV, de mici dimensiuni. Iar în Germania, vânzările acestei maşini au crescut cu 40 de procente într-o singură lună.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA