Acasăoameni noiREVENDICARE – România ar putea primi 15% din Antarctica

REVENDICARE – România ar putea primi 15% din Antarctica

DISTRIBUIȚI

REVENDICARE  Țara noastră poate avea o colonie pe un alt continent, cu o suprafață de zece ori mai mare față de suprafața actuală a României care măsoară doar 238.391 de kilometri pătrați.

Este vorba de un teritoriu de 15% din Antarctica, continent pentru care se desfășoară procese internaționale îndelungate de revendicare, așa cum ne-au precizat oameni de știință care l-au cunoscut pe Teodor Negoiță, explorator român decedat în 2011 și care a făcut incursiuni pe continentul de la Polul Sud. Există opt state care au revendicări asupra unor teritorii din Antarctica. Aceste țări și-au amplasat în cadrul propriilor teritorii baze de observație și studiu științific.

REVENDICARE

Este vorba de Argentina, Marea Britanie, Chile, Norvegia, Noua Zeelandă, Australia, Franța și Brazilia. Pe lângă aceste regiuni, în Antarctica mai este o suprafață care este denumită Zona Neutră și care măsoară peste două milioane de kilometri pătrați din cei 14 milioane de kilometri pătrați cât măsoară întreg continentul aflat la Polul Sud.

„În baza înțelegerilor internaționale și ale expedițiilor românești în Antarctica, diplomații români pot solicita ca această zonă să fie administrată de țara noastră”, ne-a declarat un cercetător din domeniu. Potrivit acestuia, regiunea care ar reveni României, cele peste două milioane de kilometri pătrați ar însemna 15% din suprafața Antarcticii.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA