Acasăoameni noiREȚEA DESTRUCTURATĂ – Sânge vândut pe 100 de lei la Centrul de...

REȚEA DESTRUCTURATĂ – Sânge vândut pe 100 de lei la Centrul de transfuzii din Craiova

spot_img

DISTRIBUIȚI

REȚEA DESTRUCTURATĂ  Sânge contra bani la Centrul de transfuzii din Craiova. Registratorul medical și o asistentă prinși în flagrant în timp ce vindeau sânge au fost reținuți. Aceștia comercializau o doză de 450 ml cu 100 de lei.

Mihaela Oprișan (registrator medical) și Cosmin Măgăon (asistent medical), angajați la Centrul de Transfuzii Craiova, au pus la punct un adevărat sistem prin care vindeau sânge celor care le solicitau. O doză de 450 ml costa 100 de lei, iar sângele vândut făcea parte din sângele recoltat care nu era înregistrat în sistemul național. Astfel, era ușor de comercializat la negru, scrie Libertatea.ro.

Mai exact, fie donatorii nu doreau să primească bonurile de masă și să iscălească că au donat sânge, fie sângele aparținea unui grup de donatori plătiți direct de doctor și asistentă.

O asociație nonguvernamentală (ONG) a depus, în urmă cu șase luni, o sesizare la organele de anchetă. În plângere reprezentanții organizației susțineau că au indicii că se vinde sânge la negru. Ofițeri ai DGA au început să verifice aceste suspiciuni și timp de câteva luni au încercat să le câștige încrederea celor doi traficanți de sânge. În cele din urmă au reușit, iar cinci ofițeri DGA, având recomandări, au cumpărat sânge de la Măgăon și Oprișan. Fiecare ofițer a achizționat câte două două doze a fiecare 450 ml, achitând 100 de lei. Având destule probe, inclusiv flagrante, anchetatorii au făcut ieri descinderi la Centrul de Transfuzii

Procurorii au primit informații că pacienții dădeau bani pentru a primi pungi de sânge. Astfel, a fost organizat un flagrant, iar un medic și o asistentă au fost prinși vindeau pungi de sânge unui ofițer aflat sub acoperire, potrivit Digi24. Aceștia au fost duși la audieri.

Anchetatorii fac apel la persoanele care au cumpărat la negru sânge să vină să depună declarații în acest sens pentru ca procurorii să poată demonstra că rețeaua vindea sânge de mai mult de șase luni.

Registratorul medical și asistenta prinși în flagrant în timp ce vindeau sânge au fost reținuți.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA