AcasăEvenimentSportRENUNŢĂ - Ionuț Stan spune adio rugby-ului

RENUNŢĂ – Ionuț Stan spune adio rugby-ului

spot_img

DISTRIBUIȚI

RENUNŢĂ. Adus la vicecampioana României acum un an și jumătate (la finele lunii ianuarie 2015), Ionuț Stan pilierul originar din Satu Mare format în Italia la Calvisano a întregit tabăra zimbrilor alături de Cătălin Pastramă pilierul adus de la R.C.J. Farul Constanța, centrul de origine tongaleză Nau Sioeli, aripa neo-zeelandeză Keeghan Sefton, respectiv cei doi autralieni Nigel Genia și John Leiataua.

Dacă în stagiunea trecută, Ionuț Stan sătmăreanul de 22 de ani nu a bifat nici un minut în confruntările din Superligă, în actuala ediție a Cupei României a fost utilizat în patru din totalul celor opt jocuri susținute de zimbri, pilierul de (1,83 m și 113 kg), jucând în total 151 de minute, contra Politehnicii Iași, C.S.M.Olimpia București, C.S.Universitatea Cluj în speță în semifinala de pe teren propriu contra lui C.S.Dinamo București.

Pentru activitatea de un an și jumătate depusă la Baia Mare, atât cei din conducerea administrativă, cea tehnică cât și coechipierii îi mulțumesc și îi doresc mult succes în continuare.

Rugby, scris și rugbi este un sport cu mingea, originar din Anglia. Numele jocului provine de la orașul englez omonim, locul unde s-au formalizat prima dată regulile acestui sport. Mingea cu care se joacă rugby-ul este de formă ovală, motiv pentru care sportul mai este uneori numit „sportul cu balonul oval”. Cele două variante principale sunt rugby în XV (rugby union) și rugby în XIII (rugby league).

Strămoșul rugbyului este „la soule”, sport practicat pe scară largă în Franța, începând cu perioada Evului Mediu. Varianta originală a sa a fost inventată pe terenului principalului colegiu din orașul Rugby, situat în Anglia. Potrivit legendei, în cursul unui meci de fotbal (care nu trebuie însă confundat cu varianta actuală a sportului desemnat cu acest nume), jucat în anul 1823, William Webb Ellis, elev al acestui colegiu și viitor pastor, a luat în brațe balonul și l-a purtat în spatele liniei porții adverse, deși tradiția cerea ca punctele să fie înscrise cu piciorul. În realitate, originile rugbyului sunt ceva mai complexe. În acea perioadă, fiecare dintre colegiile britanice practicau un joc cu balonul derivat din „la soule”. Fiecare colegiu avea propriile sale reguli, iar jocul cu piciorul și cu mâna erau destul de răspândite. Gestul lui William Webb Ellis, de a ține balonul în mâini, într-o fază a jocului în care așa ceva nu era permis, a făcut ca regulile colegiului din Rugby să evolueze progresiv.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA