Acasăoameni noiPROTEST ÎN CAPITALĂ - Oamenii au pornit în marş spre sediul DNA:...

PROTEST ÎN CAPITALĂ – Oamenii au pornit în marş spre sediul DNA: “Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”

DISTRIBUIȚI

PROTEST ÎN CAPITALĂ Manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat spre sediul DNA, numărul acestora ajungând la aproximativ 200.

Oamenii scandează “DNA să vină să vă ia”, “Haideţi cu noi”, “PSD, ciuma roşie”,”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, scrie News.

După ora 20.30, protestatarii au plecat spre sediul DNA. Manifestanţii, care sunt însoţiţi de jandarmi, ar urma să parcurgă traseul Piaţa Romană – Universitate – Piaţa Unirii – Ministerul Justiţiei, cu punct final DNA.

Oamenii scandează “Susţinem DNA”, “Fără prag”, Ruşine, Carmen Dan”, “Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, “Jandarmeria apără hoţia”.

Circulaţia rutieră nu este afectată, protestatarii mergând pe trotuar. Manifestaţia a fost convocată pe Facebook.

“Penalii din politică au declanşat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor şi inculpaţilor din politică: Decapitarea DNA. Atacul a fost declanşat luni de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sub pretextul unui nou control la DNA.

A fost amplificat la televiziunile şi în ziarele cu patroni condamnaţi sau inculpaţi care au interese comune cu polticienii corupţi unde s-a declanşat o campanie de denigrare a conducerii DNA.

Aceste demers este împotriva interesului public de continuare a operaţiunilor care combat corupţia şi afectează grav principiul independenţei Justiţiei”, spun organizatorii, susţinând că nu vor accepta blocarea DNA.

Organizatorii protestului mai spun că are loc “un nou asalt asupra DNA, într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depăşit bariere importante”.

“Ieşim iar în stradă pentru a suţine independenţa Justiţiei, pentru a susţine DNA şi pentru a arăta mafioţilor că nu pot trece peste bariera rezistenţei oamenilor cinstiţi”, au mai transmis organizatorii protestului.

Câteva sute de persoane au protestat şi în 2 iulie, în Piaţa Victoriei, de unde au mers în marş până în Piaţa Constituţiei.

Protestul “Împreună salvăm ţara de corupţi” a fost generat, conform organizatorilor, de “enorma dezamăgire” reprezentată de numirea noului prim-ministru, dar şi de mai multe decizii ale Curţii Constituţionale a României, precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.

Info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA