spot_img
AcasăOPINIIPROSTIA TEHNOCRATĂ – Ministrul înapoierii fondurilor europene

PROSTIA TEHNOCRATĂ – Ministrul înapoierii fondurilor europene

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROSTIA TEHNOCRATĂ Ministrul Ghinea lansează periodic denunțuri și contestații la adresa proiectelor europene din România, neascunzându-și satisfacția de fiecare dată când reușește să mai dea o lovitură absorbției de fonduri structurale.

Rolul ministrului fondurilor europene ar trebui să fie atragerea de fonduri, dar din acest punct de vedere Ghinea s-a dovedit a fi ”ministrul zero”. Efortul lui Ghinea de a ne convinge că suntem incapabili de a atrage fonduri europene și de a obliga statul român să achite corecții îl transformă însă în ”ministrul minus”.

Dincolo de luptele sale personale în care se hârjonește nu doar cu adversarii politici, precum Sebastian Ghiță, ci și cu foștii parteneri ca Alina Mungiu Pippidi, Ghinea acționează în continuare ca un ONG-ist a cărui singură menire este să îi blocheze pe alții, nu să își asume o responsabilitate ministerială. Adică modelul de succes al USR.

Ultima ”victorie” a lui Ghinea constituie un bun exemplu în acest sens. 30 de primării rurale din județul Suceava au vrut să se modernizeze și să se doteze cu registre agricole electronice. Au câștigat proiecte europene prin care și-au achiziționat sistemele pentru registrele agricole, numai că acestea trebuiau și completate, punct în care s-au blocat pentru că nu aveau pregătirea necesară.

Dar ministrul Ghinea, în loc să vină în sprijinul primăriilor respective cu modalități de instruire sau cu proceduri de lucru auxiliare pentru ca registrele agricole să poată fi utilizate în comune, acolo unde știința de a folosi sistemele IT este încă un ideal, a preferat să cheme DNA-ul. Poate DNA să rezolve toată neștiința din zona rurală a României și să-i pedepsească pe cei care nu au depășit nivelul de utilizare sumară a computerelor?

646x404-1

Probabil că Ghinea așa crede. În orice caz, dacă o încercare de a informatiza comunele se termină cu procese, niciun primar din zona rurală nu va mai avea curajul să aplice pentru fonduri europene, iar satele vor rămâne așa cum le știm.

Dar cea mai șocantă este satisfacția nedisimulată a ministrului Ghinea de fiecare dată când reușește să dea niște bani europeni înapoi, ca și cum aceasta ar fi menirea sa politică. În felul acesta se îndătinează ideea că România nu e în stare să atragă bani europeni și că, chiar dacă a atras ceva fonduri, mai bine le dă înapoi.

Numai bine, pentru că Europa are ce face cu ei în altă parte, grație celor ca Ghinea, acest ministru al înapoierii fondurilor europene.

Denisa Miron

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA