Acasăoameni noiPROPUNERE DE LA MINISTERUL PENTRU DIALOG SOCIAL – Site-urile instituțiilor publice se...

PROPUNERE DE LA MINISTERUL PENTRU DIALOG SOCIAL – Site-urile instituțiilor publice se vor adapta nevoilor persoanelor cu dizabilități

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROPUNERE DE LA MINISTERUL PENTRU DIALOG SOCIAL  Accesul la informaţie este îngrădit şi în epoca internetului. De cele mai multe ori, din ignoranţă. Sunt zece ani de când legea obligă cel puţin instituţiile publice să îşi adapteze paginile de internet pentru cei cu deficienţe de vedere. Acum, Ministerul pentru Dialog Social propune un ghid pentru cei care pot face paginile web cât mai prietenoase.

Pentru persoanele cu dizabilitaţi, internetul are încă foarte multe necunoscute. Şi piedici. Pentru că foarte multe site-uri, inclusiv cele ale instituţiilor publice, nu sunt adaptate pentru cei care au probleme de vedere, de exemplu.

Încă din 2006, legea cere instituţiilor publice să comunice şi în format alternativ. Abia acum însă autorităţile au lansat un ghid care să îi ajute pe cei care contruiesc pagini de internet să îşi adapteze conţinutul şi pentru cei cu probleme.

România trebuie să implementeze până în toamna anului viitor şi o directivă europeană care prevede tocmai accesibilizarea conţinutului online de interes public. Acest ghid destinat autorităţilor publice este un prim pas în această direcţie, iar el ar putea fi impus şi mediului privat, în special sectorului de servicii.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA