Acasăoameni noiPROIECT PROPUS DE PSD: Suspendarea privatizărilor pentru 5 ani şi renaţionalizarea activelor...

PROIECT PROPUS DE PSD: Suspendarea privatizărilor pentru 5 ani şi renaţionalizarea activelor dobândite ilegal

DISTRIBUIȚI

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat, vineri, că a redepus proiectul care suspendă pe o perioadă de 5 ani privatizarea societăţilor comerciale şi prevede că activele dobândite prin infracţiuni în procesul de privatizare intră în proprietatea statului.

“Proiectele de lege şi propunerile legislative depuse într-o legislatură care nu apucă să intre pe ordinea de zi a primei camere sesizate, în şedinţă de plen, se clasează. Este o interpretare dată unei norme constituţionale. Eu nu sunt de acord (…) şi cine vrea sa îi continue procedura legislativă nu are decât să depună din nou proiectul, ceea ce am şi făcut”, a declarat liderul Grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, pentru Mediafax.

Şerban Nicolae a afirmat că a introdus o nouă prevedere în proietul redepus şi a corectat unele aspecte ale actului normativ.

Spre deosebire de proiectul depus în legislatura 2012-2016, actul normativ prevede că “în cazul terenurilor pentru care nu s-a finalizat procedura prevăzută la art. 12 din Legea nr. 137/2002, privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se procedează la majorarea capitalului social al societăţilor deţinătoare, în favoarea statului, potrivit prezentei legi”.

Potrivit actului normativ, în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii se procedează la identificarea şi evaluarea actualizată a acestor terenuri.

Proiectul de lege prevede că în cazul în care statul nu mai deţine calitatea de acţionar la respectiv societate, acesta redobândeşte această calitate prin majorarea capitalului social cu aport în natură reprezentat de valoarea terenurilor care intră sub incidenţa acestei legi.

Continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA