Acasăoameni noiPROIECT PILOT – În scurt timp, polițiștii ar putea purta camere video...

PROIECT PILOT – În scurt timp, polițiștii ar putea purta camere video și audio pentru a înregistra discuțiile cu cetățenii

DISTRIBUIȚI

PROIECT PILOT  Polițiștii vor purta camere video și audio pentru a înregistra discuțiile cu cetățenii. Momentan este vorba doar despre un proiect pilot, iar sistemul va fi implementat în două municipii reşedinţă de judeţ.

Polițiștii vor purta camere video și audio, în cadrul unui proiect pilot care momentan va fi aplicat în două municipii reședință de județ. Se va testa utilitatea sistemului, menit să îi ajute atât pe polițiștii care înregistrează discuțiile cu cetățenii, cât și pe cetățenii care putea avea nevoie de probe în anumite situații.

În cadrul acestui proiect pilot, ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem, dacă sunt utile aceste camere poliţiştilor din trafic. Acestea vor fi implementate, pentru început, în două municipii reşedinţă de judeţ din două zone diferite ale ţării pentru a vedea atât reacţia poliţiştilor, cât şi reacţia cetăţenilor. Îi ajută pe poliţişti pentru că pot filma discuţiile cu participanţii la trafic, dar acestea sunt utile şi pentru cetăţeni pentru că pot constitui probe în anumite cazuri”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În acest moment, Poliția Română are în dotare 32 de camere video și audio (numite „Body Worn Camera”), iar dacă rezultatele proiectului se vor ridica la nivelul aşteptărilor, se vor face achiziţiile necesare pentru dotarea tuturor poliţiştilor.

Un astfel de sistem s-ar putea dovedi util în cazuri precum cel în care a fost implicat recent Cristian Boureanu. Fostul politician a fost arestat, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, după ce acesta a lovit un polițist în zona inghinală, cu piciorul, și a lovit în altul la mână, cu portiera. Scandalul a izbucnit după ce mașina în care se afla fostul politician a fost oprită în trafic, pentru un control de rutină. Întreaga scenă a fost filmată și difuzată în presă.

Pe de altă parte, la două zile după incident, a apărut o altă înregistrare, din care reiese că și Cristian Boureanu a fost lovit de polițistul pe care îl lovise în zona inghinală. Totodată, Laura Dincă, iubita lui Boureanu, a declarat că fostul politician a fost bătut la secția de Poliție, având 7 dinți sparți și un traumatism cranian.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA