Acasăoameni noiPROIECT ÎN PARLAMENT – Pensie lunară de 300 de lei pentru câinii...

PROIECT ÎN PARLAMENT – Pensie lunară de 300 de lei pentru câinii și caii din Poliție, Jandarmerie și Armată după retragerea din activitate

DISTRIBUIȚI

PROIECT ÎN PARLAMENT  Câinii și caii de la Poliție, Jandarmerie și Armată ar putea primi pensie la ieșirea din activitate, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament de mai mulți parlamentari de la PNL, PMP și USR, și promovat de liberalul Florin Cîțu. Potrivit proiectului, fiecare animal ieșit din activitate beneficiază de 300 de lei pe lună pentru îngrijire medicală. Suma poate fi decontată de către persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la instituțiile unde acestea au activat, scrie Libertatea.ro.

Senatorul liberal Florin Cîțu, inițiator al proiectului, a calculat că anual ies din activitate aproximativ o sută de câini și cai, iar suma necesară pentru îngrijirea lor ar fi sub 80 de mii de euro pe an.

Proiectul prevede că animalele de serviciu care au aparținut instituțiilor și structurilor publice din România, animalele care au servit în teatrele de operații, în misiuni ale Armatei, Poliției și ale altor structuri ale statului român vor avea dreptul la hrană și îngrijire și după scoaterea din funcțiune, din momentul împlinirii vârstei de pensionare sau din momentul retragerii din activitate pe caz de boală.

În proiect se precizează că, potrivit legislației în vigoare, perioada de serviciu a acestor animale este de 8-10 ani, iar în momentul pensionării acestea sunt eutanasiate.

În situații fericite, o mică parte reușesc să fie adoptate de către personalul împreună cu care au efectuat serviciul. Ținând cont de activitatea extenuantă pe care o desfășoară animalele de serviciu, aflate în slujba statului român, este în primul rând o datorie civică de a le asigura dreptul la viață și condițiile necesare de adăpost și hrană, după împlinirea vârstei de pensionare”, se mai menționează în expunerea de motive.

Citește continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA