Acasăoameni noiPROIECT DE LEGE – Vacanțe subvenționate pentru pensionarii cu venituri mici

PROIECT DE LEGE – Vacanțe subvenționate pentru pensionarii cu venituri mici

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE  Toți pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei ar putea merge la tratament cu bani puțini. Aleșii lucrează la o lege care să le permită bunicilor noștri să își cumpere bilet la jumătate de preț într-o stațiune din țară. Acest lucru se întâmplă și acum, doar că pe principiul ”primul venit, primul servit”.

An de an, la casele de asigurări sunt cozi kilometrice făcute de pensionarii care vor un bilet redus într-o stațiune. Foarte puțini dintre aceștia reușesc să pună mâna pe un bilet de tratament, întrucât, în România se aplică sistemul ”primul venit, primul servit”, fapt care-i lasă pe mulți dintre ei fără posibilitatea de a beneficia de tratament într-o stațiune din țară.

Pentru a facilita accesul la tratament sau relaxare, aleșii se gândesc ca toți pensionarii cu venituri mici să poată beneficia de reducere la biletele de tratament sau recreere în stațiunile din România.

Astfel, în Parlament se pregătește o lege conform căreia toți pensionarii cu venituri mici să aibă acces la o vacanță subvenționată.

„Sunt zeci de mii de pensionari care nu au cum să meargă măcar o zi într-o stațiune, pentru că nu au bani. Au o pensie de mizerie. Cred că e corect să le dăm acestora posibilitatea să se bucure de ceea ce au muncit. Iar o reducere de 50 la sută pentru cei care nu își permit să meargă într-o stațiune la recuperare, ori la tratament e un efort infim pentru statul român”, a declarat unul dintre parlamenentarii care lucrează la lege pentru Libertatea.

Nu toți pensionarii vor putea beneficia însă de această lege, ci doar cei care un venit de sub 1.500 de lei. Aleșii consideră că acei pensionari care au venituri peste această sumă își pot permite un concediu sau o cură de tratament, fără a fi nevoie să fie protejați de statul român.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA