Acasăoameni noiPROIECT DE LEGE – Fumatul ar putea fi interzis în autoturismele în...

PROIECT DE LEGE – Fumatul ar putea fi interzis în autoturismele în care se află copii și femei însărcinate

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE  Fumatul ar putea fi interzis și în autoturismele în care se află copii și femei însărcinate. Propunerea a venit, marți, în comisia de sănătate din Camera Deputaților, din partea Anei Măiță, președintele Asociației ”Mame pentru Mame”, ea fiind preluată, ca amendament de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru. Un vot pe proiectul de lege urmează să fie dat în următoarea ședință a comisiei de sănătate.

Proiectul de lege controversat, rămas în dezbaterea parlamentară din legislatura trecută, și semnat de mai mulți parlamentari, inclusiv de la PSD dar și de la PNL ( Daniel Fenechiu), prevede modificarea legii anti-fumat, prin introducerea unor locuri speciale de fumat dar și a unor cluburi speciale pentru fumători.

Președinta Asociației ”Mame pentru Mame”, Ana Măiță a propus un nou amendament, la proiectul de lege, prin care interzicerea fumatului să fie extinsă și la autoturismele în care se află copii sau femei însărcinate.

Se interzice fumatul în toate spațiile închise, spațiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locuriel de joacă pentru copii, precum și în autohehiculele în care se află minori sau femei însărcinate. De la prezentele prevederi fac excepție celulele pentru deținuți, din penitenciarele de mare siguranță”, se prevede în amendamentul adus de Ana Măiță.

Aceasta a explicat că, prin amendament, ”se asigură dreptul prevăzut în articolul 49, din Constituția României, prin care copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și asistență, în realizarea drepturilor lor”.

Având în vedere expunerea crescută la substanțele toxice din fumul de tutun, în condițiile restrictive din punct de vedere al ventilației, specific autovehiculelor, dar și imposibilitatea minorului și a fătului nenăscut de a se apăra în fața acestor agresiuni, este datoria morală și legală a adulților să îi protejeze”, a mai spus președinta Asociației Mame pentru Mame. Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a anunțat că susține acest amendament și și-l asumă pentru a fi promovat în Legislativ.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA