Acasăoameni noiPROIECT DE LEGE – Deputații au votat: administratorii CFR ar putea fi...

PROIECT DE LEGE – Deputații au votat: administratorii CFR ar putea fi obligați să monteze bariere la trecerile de cale ferată pe toate drumurile internaționale și naționale cu risc de accident

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE  După valul de tragedii produse la trecerile de cale ferată, deputaţii au votat un proiect de lege care obligă administratorii CFR să instaleze bariere înainte de astfel de treceri pe toate drumurile internaţionale şi naţionale cu risc de accident, scrie Observator.tv.

Patru tinere au murit pe loc la Jibou, judeţul Sălaj, într-o maşina zdrobită de un tren care circula cu 80 de kilometri pe oră. Pe o trecere la nivel cu o cale ferată veche de zeci de ani. Nu erau bariere.

Acum două luni, o familie a murit la impactul cu un tren de viteză, la intrarea în Brăila. Şoferul a depăşit coloana de maşini şi a ignorat semnalele acustice şi luminoase. Şi pe el, o barieră l-ar fi putut opri în drum. În prezent, în România, sunt peste 3.500 de astfel de treceri nesemnalizate corespunzător care s-ar putea remedia odată cu o iniţiativă a parlamentarilor.

Prin acest proiect de lege, administratorul de cale ferată este obligat să instaleze bariere la trecerile de cale ferată ale tuturor drumurilor naţionale cu grad ridicat de risc de producere a accidentelor.

 

Sursă: Observator.tv

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA