Acasăoameni noiPROIECT DE LEGE – Achizițiile publice cu o valoare mai mică de...

PROIECT DE LEGE – Achizițiile publice cu o valoare mai mică de 10.000 de lei ar putea să nu mai fie publicate în SEAP

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE  Achiziţii departe de ochii publicului şi fără filtrul sistemului electronic. Asta îşi doresc mai mulţi parlamentari social-democraţi, susţinuţi de UDMR, dar şi de câţiva liberali. Au propus ca achiziţiile publice de valori mai mici să nu mai fie anunţate prin sistemul electronic special. Experţii cred că transparenţa şi corectitudinea contractelor vor fi puse sub semnul întrebării.

Iniţiatorii propun ca achiziţiile cu o valoare mai mică de 10.000 lei să nu mai fie publicate în sistemul public electronic SEAP.

Cel mai bun raport calitate-preţ se determină pe baza unor factori de evaluare şi ţine cont de aspecte calitative, de mediu şi sociale”, au scris aleşii în proiectul de lege. Asta în condiţiile în care Parlamentul a crescut încă de anul trecut pragul maxim pentru încredinţările directe de contracte la 30 de mii de euro şi la aproape 100.000 de euro pentru lucrări.

Experţii atrag atenţia că modificările riscă să afecteze transparenţa şi corectitudinea procedurilor de achiziţii publice. Decizia ar ajunge la mâna primarului sau a şefului Consiliului Judeţean.  Proiectul de lege a fost susţinut şi de unii parlamentari PNL. Au fost întorşi din drum de conducerea partidului.  USR propune în schimb interzicerea participării la achizițiile publice a firmelor controlate prin acţiuni la purtător.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA