Acasăoameni noiPROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE - Vremea se răceşte în toată ţara

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE – Vremea se răceşte în toată ţara

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE Meteorologii anunţă că vremea se va răci astfel încât valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru această dată.

În weekend, temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime, în general, între -8 și -2 grade. La munte vor fi numai ninsori.

Vineri, vremea va intra într-un proces de răcire cu precădere în regiunile extracarpatice, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale la această dată.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în Moldova și 9 grade în Banat și Crișana, iar cele minime se vor situa între -8 grade în estul Transilvaniei și 3 grade în Banat.

Cerul va fi mai mult noros și temporar vor cădea precipitații slabe. În sud acestea vor fi pe arii extinse, predominant sub formă de ploaie peste zi, iar noaptea și sub formă de lapoviță și ninsoare.

La munte și local în Moldova vor predomina ninsorile, în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în regiunile vestice vor fi ploi și lapovițe, îndeosebi noaptea.

Vor fi condiții de polei. Vântul se va intensifica treptat în sudul și sud-estul teritoriului și va sufla în general moderat în celelalte zone.

 

Sâmbătă, vremea se va răci în toată țara.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime, în general, între -8 și -2 grade.

Cerul va fi mai mult noros, exceptând nord-vestul și parțial centrul teritoriului unde noaptea va deveni variabil.

Se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare local în Oltenia și Moldova și pe arii restrânse în Muntenia și Transilvania. Şi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare local în Dobrogea, Banat și Crișana.

La munte vor fi numai ninsori. Vântul va avea intensificări temporare în sudul, sud-estul și pe arii restrânse în centrul și nord-vestul țării. Vor fi rafale în general de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și pe Clisura Dunării unde vor atinge 60…70 km/h.

 

Duminică, vremea va continua să se răcească. În cursul nopții va deveni geroasă local în nordul și centrul țării și pe spații mici în rest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când va ninge slab pe arii restrânse în sud-vest și pe litoral și cu totul izolat în rest.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări mai ales în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 3 grade prin Banat, iar cele minime, în general, între -15 și -5 grade.

Luni, vremea se va menține rece, local geroasă dimineața și noaptea cu precădere în regiunile nordice și centrale. Cerul va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 2 grade, iar cele minime, în general, între -17 și -7 grade.

Sursa info România TV

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA