spot_img
Acasăoameni noiPROBLEME ÎN SISTEM – Instituțiile guvernamentale din România, vulnerabile la atacurile spionilor...

PROBLEME ÎN SISTEM – Instituțiile guvernamentale din România, vulnerabile la atacurile spionilor cibernetici

DISTRIBUIȚI

PROBLEME ÎN SISTEM  Spionajul cibernetic este un fenomen care va căpăta amploare anul viitor, România prezentând un risc mediu din acest punct de vedere, în condiţiile în care dispune de specialişti foarte buni, dar de bugete mici, iar vulnerabilităţile sunt prezente mai ales în zona instituţiilor guvernamentale, din cauza sistemelor informatice învechite, a declarat, pentru News.ro, Ştefan Tănase, senior security researcher în cadrul producătorului rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

România are specialişti foarte buni în domeniul securităţii cibernetice, dar lipsa banilor face din instituţiile statului ţinte vulnerabile în faţa spionilor cibernetici, consideră Kaspersky.

„Dacă din punct de vedere al pregătirii specialiştilor stăm foarte bine, bugetele mici şi, în unele cazuri, interesul scăzut, ne fac vulnerabili în materie de soluţii hardware şi software, mai ales în cadrul instituţiilor guvernamentale. Lipsa update-urilor şi sistemele învechite sunt puncte slabe care pot fi exploatate de atacatori rău intenţionaţi”, a spus Tănase, pentru News.ro.

Spionii cibernetici vor viza anul viitor mai ales telefoanele mobile, astfel că vor exista campanii întregii de atacuri îndreptate asupra acestor dispozitive, estimează Kaspersky.

Atacurile cibernetice au început, în acest an, să se concentreze tot mai mult pe dispozitivele mobile, considerate ca având o securitate mai slabă decât serverele şi laptopurile.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA