spot_img
Acasăoameni noiPROBLEME ÎN M.A.I. – Șeful DGIPI, urmărit penal de către DNA

PROBLEME ÎN M.A.I. – Șeful DGIPI, urmărit penal de către DNA

DISTRIBUIȚI

PROBLEME ÎN M.A.I   Rareș Văduva, pus sub urmărire penală de DNA pentru favorizarea infractorului, abuz în serviciu, obstrucționarea justiției, deturnare de fonduri. Dosarul ar fi disjuns din cel al fostului șef DGIPI și al lui Gabriel Oprea. La ieșirea de la audieri, avocatul lui Văduva a refuzat să dea detalii.

Comisarul Rareș Văduva, șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (fostul „Doi și-un sfert”), serviciul de informații al Ministerului de Interne, a ajuns luni dimineața, la ora 9, la DNA, însoțit de avocat.

Rereș Văduva este șef DGIPI din februarie 2016, când l-a înlocuit pe Nicolae Gheorghe, fostul șef care este cercetat de DNA. Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al DIPI cu rang de secretar de stat, este urmărit penal într-un dosar de la DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri.

În același dosar sunt urmăriți penal Gabriel Nicolae Pavel, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului Juridic DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, Marian Dănuț Iacob, comisar șef, la data faptei șef al Diviziunii Administrative în DIPI, pentru deturnare de fonduri, și Nelu Zărnică, chestor principal de poliție, la data faptei adjunct al șefului DIPI cu rang de subsecretar de stat, pentru deturnare de fonduri.

Ulterior, pe 17 februarie, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu.

DNA a precizat că, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, atunci șeful DIPI, și Gabriel-Nicolae Pavel, șef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA