Acasăoameni noiPROBLEME DE CALITATE – Medicamentele ieftine dispar de pe piață!

PROBLEME DE CALITATE – Medicamentele ieftine dispar de pe piață!

DISTRIBUIȚI

PROBLEME DE CALITATE  Medicamentele ieftine vor fi tot mai puţine, chiar de luna viitoare. Este semnalul de alarmă transmis de preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice.

Dragoş Damian afirmă că principala cauză o reprezintă taxele foarte mari plătite statului. Astfel că n-ar mai fi rentabil să le producă şi să le vândă în farmacii.

„Marea majoritate a medicamentelor ieftine vor dispărea de pe piaţă. Ne aşteptăm din luna noiembrie până în februarie-martie să dispară zeci de medicamente pe lângă cele câteva mii care au dispărut”, a declarat Damian, potrivit Realitatea Tv.

CONDAMNAT – Instanţa a confiscat unui senator suma cu care s-a autopremiat

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice invocă reducerea profitului din cauza taxelor platite statului.

Medicamentele sunt retrase de pe piaţă şi din alte motive. „Sunt multe probleme de disponibilitate legate de calitate, de fabricaţia produselor în sine. Am avut exemple vara asta de produse oncologice care au lipsit nu din cauză de preţuri”, a mai spus  Dragoş Damian.

NEÎNȚELEGERI – Licitația pentru deszăpezire, motiv de dispută în Consiliul Local

În tot acest timp, pacientii sunt cei care suferă. In cazul unora, este vorba de situaţii care fac diferenta intre viata si moarte. Deşi Agenţia Naţională a Medicamentelor susţine că pentru pastilele retrase de pe piaţă se găsesc rapid înlocuitori, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România are altă opinie.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA