Acasăoameni noiPRESIUNI MARI – Autoritățile turce cer României să închidă școlile Gulen

PRESIUNI MARI – Autoritățile turce cer României să închidă școlile Gulen

DISTRIBUIȚI

PRESIUNI MARI  Autoritățile de la Ankara au început să facă presiuni și asupra României să închidă școlile fondate de Fethullah Gulen, despre care președintele turc, Recep Tayyip Erdogan,  spune că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din 15 iulie.

Informația a fost dezvăluită de Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, însă o astfel de solicitare a fost făcută și de reprezentanța diplomatică a Turciei la București, la câteva zile după încercarea eșuată de puci. „Am fost în vizită, împreună cu omologul meu polonez, pe 25 august, la Ankara. Am avut discuții extinse cu colegul nostru turc, am avut o oră, dacă nu mai bine, discuții cu președintele țării, Erdogan”, a precizat ministrul de externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu pentru Digi24.

„Nu numai Ambasada Turciei a venit cu asemenea solicitări. Asemenea chestiuni au fost invocate și în discuțiile cu interlocutorii de care v-am vorbit, la Ankara. Am spus foarte clar că în România toate instituțiile de învățământ își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația românească”, a asigurat șeful diplomației.

În urma loviturii de stat, peste 260 de oameni și-au pierdut viața și au fost reţinute peste 80.000 de persoane, dintre care 17.000 au fost plasate sub arest, iar alte zeci de mii de persoane au fost suspendate în cadrul unui amplu proces de epurare a sistemelor de justiţie, ordine, educaţie şi militar din Turcia.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA