AcasăEvenimentSportPRELIMINARII CM BRAZILIA - Olanda a jucat pentru România, noi am fost...

PRELIMINARII CM BRAZILIA – Olanda a jucat pentru România, noi am fost modeşti. Vezi toate rezultatele

spot_img

DISTRIBUIȚI

Olanda a masacrat Ungaria, Turcia a bătut în Estonia, noi am câştigat la un scor insuficient după un joc modest în faţa unor amatori. Toate rezultatele din Europa şi bombele serii.Pe 24 mai 1967, România – cu aproape tot ce avea mai bun la ora respectivă – pierdea în preliminariile CE, cu un neverosimil 1-7, la Zurich, în faţa relativ mai puţin cotatei naţionale a Elveţiei. După această catastrofă, la nivel de conducere a FRF (dar şi cu „indicaţii” pe linie de partid) s-au luat măsuri radicale.

 

O serie de jucători (nume mari în fotbalul românesc) au fost excluşi din activitatea internaţională; s-au organizat timp de o lună trialuri peste trialuri, au fost verificaţi şi paraverificaţi peste 60 de fotbalişti din categoria A şi câţiva din categoria B, s-au jucat „n” meciuri între „Posibilii” şi „Probabilii”, între „Roşii” şi „Albaştri”, totul până când s-au găsit 17-18 jucători care să nu se facă de râs pentru următorul meci, cel cu Italia, o naţională croită pe scheletul marelui Inter al lui Helenio Herrera. Meciul cu Italia a fost pierdut cu 0-1, dar atunci s-a născut nucleul care avea să se numească „generaţia Guadalajara”.

Revenind la zilele noastre, nu înţelegem de ce nu se procedează ca acum 46 de ani, mai ales după ce Olanda ne-a arătat „unde suntem”, iar în două meciuri cu Turcia şi unul cu Ungaria nu am depăşit graniţa penibilului. NU ÎNŢELEGEM de ce se mizează în continuare pe fotbalişti rataţi de genul Torje (faptul că impresarii cerşesc găsirea unui contract de împrumut cu statut de rezervă spune multe) sau Bogdan Stancu, NU ÎNŢELEGEM de ce mai sunt selecţionaţi fotbalişti care „nu pot duce două meciuri la 4 zile” (dar salarii de sute de mii de euro pot încasa!!). Nu înţelegem multe, dar înţelegem că trebuie odată şi odată să înceapă adevărata reconstrucţie la naţională. Chiar cu riscul ratării încă unui ciclu de calificare.

Să nu ai timp de 30 de minute nici măcar un sfert de ocazie într-un meci cu o echipă de amatori care din 1996 şi până în prezent are următoarea linie de palmares: 113   3  11  99  32-314, este de neconceput. Am fost penibili în primele 45 de minute şi chiar dacă am intrat cu avantaj la cabine, acest lucru s-a datorat exclusiv faptului că gazdele nu se mai puteau ţine pe picioare.

În partea a doua a jocului am fost singuri pe teren, dar nu ar reuşit decât două goluri din acţiune şi unul din penalty. Amatorii din Andorra nu mai aveu putere nici măcar să trimită mingea în tribune, aşa că nu este nicio surpriză că „tricolorii” au făcut legea pe teren. S-au mai ratat câteva ocazii uriaşe – normal când te cheamă Stancu sau Grozav. Chiar dacă am câştigat cu 4-0, România nu a arătat ca o echipă adevărată, iar la baraj – dacă vom ajunge acolo – cu un astfel de joc, nu vom avea nicio şansă.

 Andorra la Vella, 80

Stadion: Estadi Comunal

Spectatori: 623 

Arbitru: Stephan Klossner (Elveţia)

Asistenţi: Johannes Vogel şi Remy Zgraggen (Elveţia)

Al patrulea oficial:Nicolaj Hanni (Elveţia)

 

AndorraFerran – Martinez, Rodriguez (min.78 – Lorenzo), Emili Garcia, Vales (min.63 – Sonejee) – Pujol (min.47 – Peppe), Vieira, Riera, Ayala – Moreno, Marc Garcia

Pe bancă: Perianes – Rubio, Moreira, Clemente.

Antrenor: Luis Lorenzo 

România: Lobonţ – Măţel, Chiricheş, Goian, Latovlevici – Torje, Bourceanu, Lazăr, Maxim (min.69 – Tănase) – Keşeru (min.58 – Marica), Stancu (min.82 – Grozav).

Pe bancă: Tătăruşanu, Bălgrădean – Luchin, Găman, Gardoş, Grigore, Bucur.

Antrenor: Victor Piţurcă

 

Au înscris: 0-1 (min.43 – Keşeru), 0-2 (min.54 – Stancu), 0-3 (min.63 – Torje – pen.), 0-4 (min.85 – Lazăr)

 

Cartonaşe galbene: Ayala, Pujol, Rodriguez, Riera, Martinez – Chiricheş

Şuturi la poartă: 5 – 20

Şuturi pe spaţiul porţii: 0 – 8

Ocazii mari: 0 – 5  

Cornere: 1 – 5

Atacuri periculoase: 4 – 32

Faulturi: 12 – 6

Posesie: 24 – 76% 

Preliminarii în Europa 

Vineri seara s-au disputat în toate grupele meciuri contând pentru penultima etapă a preliminarilor „Brazilia 2014”. Înainte de începerea rundei, Italia (gr.B) şi Olanda (gr.D) erau singurele echipe calificate matematic pentru turneul final. Belgia (Gr.A) şi Germania (gr.C) mai aveau nevoie doar de un punct pentru a obţine paşaportul pentru „Rio”, Elveţia de o victorie sau un egal în deplasarea de la Tirana, iar Rusia şi Spania avea de îndeplinit doar câte o formalitate pentru ca marţi să poată juca ultima etapă meciuri „amicale”. Necunoscutele erau în grupele G şi H, unde calificarea se „juca”.

În ceea ce priveşte locurile de baraj, doar în grupele A, F, G şi I, echipele de pe locurile 3-5 nu mai aveau nici măcar matematic şanse să prindă locurile 2.

 

Belgia a predat o lecţie de fotbal la Zagreb 

Grupa A

Croaţia – Belgia 1-2 (0-2)

Ţara Galilor – Macedonia 1-0 (0-0)

Clasament A

  1. Belgia – 25 p (calificată)
  2. Croaţia – 17 p
  3. Serbia – 11 p
  4. Ţara Galilor – 9 p
  5. Scoţia – 8 p
  6. Macedonia – 7 p

Belgia a făcut o primă repriză de senzaţie la Zagreb, asigurându-şi practic calificarea din minutul 38, când Romelu Lukaku a făcut dubla (golul 2, unul de senzaţie, belgianul a luat mingea din propriul teren şi a mers cu ea până în poarta adversă). Croaţia nu mai poate pierde locul 2, dar este obligată acum să bată marţi în Scoţia, sau în cel mai rău caz să facă un egal pentru a nu risca să nu prindă primele 8 poziţii din topul locurilor 2 şi să tareze barajul.

Grupa B

Armenia – Bulgaria 2-1 (1-0)

Malta – Cehia 1-4 (0-2)

Danemarca – Italia 2-2 (1-1)

Clasament B

  1. Italia – 23 p (calificată)
  2. Bulgaria – 13 p
  3. Danemarca – 13 p
  4. Cehia – 12 p
  5. Armenia – 12 p
  6. Malta – 3 p

Surpriză şi nu prea, la Erevan. O victorie a Armeniei în faţa Bulgariei poate fi considerată surpriză doar prin prisma palmareselor celor două naţionale. Dacă ne uităm însă la rezultatele Armeniei din 2013, vedem o victorie cu 4-0 în deplasare în Danemarca, urmată de una cu 2-1 la Praga contra Cehiei, deci s-ar putea spune că victoria împotriva bulgarilor nu este chiar o surpriză. Dar, paradoxal, victoria cu Bulgaria este SINGURA obţinută acasă în aceste preliminarii de Armenia. Ea a pierdut acasă cu Italia, Cehia, Danemarca şi, atenţie, şi cu „inexistenta” Malta. Dacă ar fi bătut Malta, armenii erau în cărţi pentru locul de baraj. Danemarca a făcut un joc excelent cu Italia, dar a fost egalată în minutul 90 şi ar putea pierde locul 2 la golaveraj, dacă marţi Bulgaria bate Cehia. Dar şi aşa, există riscul ca din această grupă echipa de pe locul 2 să nu prindă barajul, pentru că va avea puţine puncte (10 – cele cu ultima clasată nu intră în calcul)

Grupa C

Insulele Feroe – Kazahstan 1-1 (1-0)

Germania – Irlanda 3-0 (1-0)

Suedia – Austria 2-1 (0-1)

Clasament C

  1. Germania – 25 p (calificată)
  2. Suedia – 20 p (baraj)
  3. Austria – 14 p
  4. Irlanda – 11 p
  5. Kazahstan – 5 p
  6. Ins. Feroe – 1 p

Germania nu a avut nicio problemă vineri seara, derby-ul etapei a fost însă Suedia-Austria, meci decisiv pentru baraj. Au câştigat (gol în min.86) gazdele şi deja se pot antrena pentru dubla care va duce sau nu în Brazilia

Grupa D

Olanda – Ungaria 8-1 (4-0)

Estonia – Turcia  0-2 (0-1)

Andorra – România 0-4 (0-1)

Clasament D

  1. Olanda – 25 p (calificată)
  2. Turcia – 16 p
  3. România – 16 p
  4. Ungaria – 14 p
  5. Estonia – 7 p
  6. Andorra – 0 p

Olanda a masacrat Ungaria (nu ştim ca după al doilea război mondial maghiarii să fi pierdut la o astfel de diferenţă de scor), dar Turcia s-a impus în Estonia. Acum marea speranţă pentru echipa României este ca Olanda să nu piardă la Istanbul. Dacă turcii câştigă, nouă ne trebuie o victorie la 5 sau 6 goluri diferenţă.

Grupa E

Albania – Elveţia 0-2 (0-0)

Islanda – Cipru 2-0 (0-0)

Slovenia – Norvegia 3-0 (2-0)

Clasament E

  1. Elveţia – 21 p (calificată)
  2. Islanda – 16 p
  3. Slovenia – 15 p
  4. Norvegia – 11 p
  5. Albania – 10 p
  6. Cypru – 4 p

Două „indirecte decid cine merge la baraj: Elveţia-Slovenia, Norvegia-Islanda. Dar atenţie, dacă în ambele meciuri câştigă gazdele, Islanda s-ar putea să nu prindă barajul.

Grupa F

Azerbaijan – Irlanda de Nord 2-0 (0-0)

Luxemburg – Rusia 0-4 (0-3)

Portugalia – Israel (terminat după miezul nopţii)

Clasament F

  1. Rusia – 21 p
  2. Portugalia – 17 p (un meci mai puţin)
  3. Israel – 12 p (un meci mai puţin)
  4. Azerbaijan – 8 p
  5. Irlanda de Nord – 6 p
  6. Luxemburg – 6 p

Rusia este 80% calificată, pentru că este greu de crezut că poate pierde marţi la Baku, în Aterbaijan.

Grupa G

Lituania – Letonia 2-0 (1-0)

Bosnia & Herţegovina – Liechtenstein 4-1 (4-0)

Grecia – Slovacia 1-0 (1-0)

Clasament G

  1. Bosnia & Herţegovina – 22 p
  2. Grecia – 22 p
  3. Slovacia – 12 p
  4. Lituania – 11 p
  5. Letonia – 7 p
  6. Liechtenstein – 2 p

Marţi este zi decisivă doar pentrui bosnieci. Dacă bat în Lituania, se califică de pe primul loc, pentru că Grecia sigur bate ultima clasată dar are un golaveraj catastrofal. Cine termină pe locul 2 merge 100% la baraj cu şanse de echipă favorită.

Grupa H

Moldova – San Marino 3-0 (0-0)

Ucraina – Polonia 1-0 (0-0)

Anglia – Muntenegru 3-1 (0-0)

Clasament H

  1. Anglia – 19 p
  2. Ucraina – 18 p
  3. Muntenegru
  4. Polonia – 13 p
  5. Moldova – 8 p
  6. San Marino – 0 p

Anglia încă nu are biletele pentru Rio. Mai trebuie obligatoriu să bată (tot acasă) pe Polonia, pentru că Ucraina are meci uşor în San Marino. 

Grupa I

Spania – Belarus 2-0

Clasament I

  1. Spania – 17 p
  2. Franţa – 14 p
  3. Finlanda – 9 p
  4. Georgia – 5 p
  5. Belarus – 4 p

O previzibilă victorie a Spaniei răpeşte orice şansă pentru francezi de a ocupa primul loc. Marţi, în ultima etapă se joacă Spania – Georgia şi Franţa – Finlanda. Doar o înfrângere a Spaniei coroborată cu o victorie la scor (4 sau 5 goluri diferenţă) a Franţei mai poate schimba ordinea în clasament.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA