AcasăsiugariuPREGĂTIRI - Aproape 2.000 de flori albe vor împodobi Biserica romano-catolică „Sfânta...

PREGĂTIRI – Aproape 2.000 de flori albe vor împodobi Biserica romano-catolică „Sfânta Treime” din Baia Mare de Paşte

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aproape 2.000 de flori, toate de culoare albă, vor împodobi Biserica romano-catolică „Sfânta Treime” din Baia Mare, aduse şi donate de credincioşi.

Pentru că este Joia Mare, enoriaşii au început deja să împodobească lăcaşul de cult, în special micul altar dintr-o firidă din partea stângă a bisericii, acolo unde amenajat şi Sfântul Mormânt.

“În Joia Mare se pregăteşte Mormântul Sfânt, este împodobit cu florile pe care le aduc credincioşii. Anul trecut am avut peste 1.000 de flori, donaţia credincioşilor şi acolo, în altarul lateral din partea stângă, în altar, se află o nişă care îl reprezintă pe Cristos aşezat în mormânt. Tot în aceeaşi zi, seara de la ora 18.00 începe Sfânta Liturgie a întemeierii Sacramentului Euharistiei. Ne amintim de Cina cea de taină, de întemeierea Sacramentului Euharistiei, deci Trupul şi Sângele Domnului, respectiv de întemeiere a Sacramentului Preoţiei. După Sfânta Liturghie există o perioadă de adoraţie, până la ora 12 noaptea. Asta înseamnă că toţi credincioşii sunt invitaţi ca să fie alături de Cristos în momentele în care el este trădat, este luat de către soldaţi şi dus la Ana şi la Caiafa, respectiv în temniţă. Nu dorim să se repete această dramă aşa cum s-a întâmplat cu 2.000 de ani înainte, când Cristos rămâne singur şi părăsit de către toţi. Adoraţia Euharistică înseamnă să-i fim alături lui Cristos, cel care suferă pentru noi. Cu rugăciunea comună de la 11.00 până la 12.00 noaptea se încheie de fapt ritualul Joii Sfinte”, a precizat Ioan Roman, protopopul romano-catolic de Baia Mare.

Florile vor rămâne în biserică până după Sărbătorile Pascale de duminică, 27martie.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA