spot_img
AcasăOPINIIPlec în Anglia, dar nu rămân acolo!

Plec în Anglia, dar nu rămân acolo!

DISTRIBUIȚI

În noaptea asta plec la Londra pentru aproape două săptămâni. Același lucru l-am făcut și în primăvara trecută când m-am documentat pentru volumul ”Drumuri și gânduri” apărut în noiembrie la Editura Proema. Nu știu dacă actuala vizită o voi folosi în același scop, dar sigur nu voi pierde vremea pe acolo dacă tot fac atâta drum. Am un program foarte bine stabilit pe zile, ore și chiar minute pentru că, așa cum scriam pe undeva, altfel nu faci nimic. Sâmbătă după-amiază voi fi în tribuna pe Stamford Bridge pentru a vedea meciul dintre Chelsea și Wigan din Premiere League.

Un stadion de legendă, care a primit numele în amintirea celebrei bătălii de la Podul Stamford, din 25 septembrie 1066, dintre vikingii norvegieni conduși de Regele Harald al III-a, și armata lui Harold Godvinson al Angliei. Bătălia a însemnat sfârșitul raidurilor vikingilor, regele lor pierzându-și viața, iar oștenii rămași au primit încuvințare să plece în țara lor (cu regele mort) doar după ce au jurat că niciodată nu vor mai ataca Anglia. De pe vremea când juca Dan Petrescu aici, Chelsea a devenit favorita mea din campionatul englez și mereu am visat să ajung la un meci pe acest stadion.

Duminică sunt în vizor câteva obiective din Londra ”scăpate” anul trecut, iar luni mergem, cu trenul, în York, poate cel mai frumos orășel din Anglia, unde se află York Minister, cea mai mare biserică medievală din nordul Europei a cărei construcție a început în 1220, dar și muzeul vikingilor, labirintul ori muzeul mașinilor cu aburi. Marți seara, la Royal Albert Hall, vom fi la concertul Orbital, o trupă londoneză faimoasă care a revoluționat muzica electronică.

Apoi, câteva zile în sud-vestul Angliei, în ținutul Cornwall, un loc aproape izolat de restul insulei, cu Canalul Mânecii la sud și Oceanul Atlantic la vest. Acolo s-a filmat, dacă informațiile mele sunt corecte (nu am avut timp să le verific), filmul ”Iubita locotenentului francez”. De Înviere vom fi sigur într-o biserică ortodoxă din Londra. Cam astea sunt, în mare, datele problemei.

Plec, dar asta nu înseamnă că întrerup legătura cu dvs. Abia dacă am început să ne cunoaștem (prin intermediul acestui site), și nu cred că se cuvine să renunțăm, niciunul, nici altul. Oricum, vă las pe mâini bune, colegii mei sigur vă vor ține la curent cu tot ce mișcă prin județ și nu numai. Voi încerca să mă implic și eu, în măsura în care voi avea timp să ”povestesc” cu laptop-ul. Să auzim numai de bine!
Grigore Ciascai

PS. Remarca din titlul articolului este doar pentru cei care s-ar bucura dacă… Ha,ha,ha! Și lor le doresc tot binele din lume!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA