Acasăoameni noiPLANTĂ ALIMENTARĂ - Crizantema 100% comestibilă, foarte bogată în substanțe nutritive

PLANTĂ ALIMENTARĂ – Crizantema 100% comestibilă, foarte bogată în substanțe nutritive

DISTRIBUIȚI

PLANTĂ ALIMENTARĂ Horticultorii Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău au în ameliorare un soi de crizantemă comestibilă. Este galbenă, are floarea mai mică decât soiul pe care îl cunoaștem toți și poate fi plantată în țara noastră.

PLANTĂ ALIMENTARĂ ”Avem în lucru o crizantemă specială pentru că este și o plantă alimentară, ca salata. Practic, toate părțile vegetative ale plantei, părțile aeriene, frunzele, lăstarii, florile, în afară de rădăcină, pot fi consumate.
Este o plantă care nu este foarte folosită la noi în alimentație, însă în afară, mai ales în Asia, China, Japonia, este folosită de foarte mult timp”, spune cercetătorul în horticultură Costel Vânătoru.
Crizantemele cultivate în serele stațiunii de cercetare din Buzău sunt extrem de generoase cu cei care vor alege să le aibă în grădini sau ghivece, potrivit adevarul.ro. Au rol ornamental, medicinal și alimentar.
”Este interesantă pentru că poate fi folosită ca plantă ornamentală, iar în același timp este o plantă alimentară, datorită proprietăților sale medicinale deosebite. Vorbim de cantități importante de substanțe nutritive și benefice sănătății. Pe lângă nutrienții de bază, conține foarte multe vitamine, săruri minerale, carotene”, spune Costel Vânătoru.
Partea verde a plantei este recomandată pentru consum mai ales celor care parcurg cure de detoxifiere. Sunt recomandate și pentru afecțiuni hepatice ori digestie.
”Frunzele au un gust mai pregnant decât salata verde și au un ușor gust de morcov. Prin forma lor foarte frumoasă pot fi folosite la ornarea unor platouri. Sunt foarte bune pentru digestie, pentru ficat și contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită clorofilei, care este ca un detergent pentru celule, curăță toxinele din organism.
Și florile crizantemelor, cu tot cu petale, stamine și pistil, sunt gustoase și benefice sănătății, chiar dacă unii ar zice că sunt prea frumoase ca să fie mâncate”, adaugă specialistul în horticultură de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.
sursa info
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA