Acasă OPINII PIPETA CU VENIN – Primarul virtual și omul de la capătul puștii

PIPETA CU VENIN – Primarul virtual și omul de la capătul puștii

DISTRIBUIȚI

De aproape două luni, conform sondajului ce se derulează pe un site local, primar al municipiului Baia Mare este liberalul Cristian Niculescu Țâgârlaș, care îi devansează la număr de voturi, în ordine, pe Cătălin Cherecheș, Iustin Talpoș și Florin Tătaru.

Asta dacă nu cumva între timp primarul actual a ajuns pe ultimul loc. Că aici se poate orice.

Da, municipiu a ajuns pe mâni dibace, e condus de o minte așezată, odihnită, dornică să realizeze obiective cu adevărat înălțătoare. A visat mereu acest moment, dar aspirația nocturnă n-a putut deveni realitate până acum, pentru că oameni răi din preajma sa i-au tot blocat accesul spre biroul din clădirea de pe strada Șincai. Și uite că a sosit clipa cea mare. Datorită lui Corin și Florin, a ajuns primar în mediul virtual! Cred că nici nu știe cum să le mulțumească pentru această izbândă imensă, dar de asta sigur se ocupă mandatarul campaniei sau trezorierul partidului, nu merită să-și umple programul cu asemenea nimicuri.

Și se simte cu adevărat că alpinistul a preluat frâiele, implicându-se în activități pe care le-a ocolit toată viața. L-am putut vedea donând pentru prima dată sânge, adunând gunoaie pe malul lacului Firiza sau dându-și cu părerea despre sănătatea băimărenilor, despre cultură, despre sport și orice, că la vorbe nu-l întrec mulți. Ba a avut timp să observe și să analizeze starea drumurilor din Baia Mare, pe care, evident, a caracterizat-o ca fiind precară. Ori să sară în apărarea celor trei oițe liberale rătăcite pe imașul Consiliului Local, ca un păstor vrednic, grijuliu și responsabil, ori de câte ori simte amenințarea venită din partea lupului agresiv și dominator.

Multe, prea multe probleme are pe cap primarul Țâgârlaș. Și trebuie să le rezolve până pe 5 iunie, dată la care îi expiră mandatul încredințat de Corin și Florin, după care se va trezi din somn, visul se va spulbera și avocatul se va întoarce la roba cea de toate zilele, cu care își câștigă pâinea. Și la piolet, ham, coardă, buclă, carabiniere, obiecte obligatorii din echipamentul unui alpinist amator, dornic să cucerească înălțimile unor dâmburi ceva mai răsărite de pe mapamond.

Sondajul respectiv este atipic pentru cunoscători, ba l-am putea caracteriza surprinzător de-a dreptul. Și asta nu pentru faptul că actualul primar se află poziționat pe locul secund, între doi anonimi pe care nu i-ar vota nici rudele de gradul întâi. Surprinde locul din urmă ocupat de Florin Tătaru, noua stea coborâtoare a social-democraților, plasat la 20 de procente în urma profesorașului de gimnaziu, candidatul populimii băsesciene. Ceva s-a întâmplat aici, lucrurile au luat-o razna rău de tot și nu găsim codul ca să lămurim problema.

Cum adică, Florin, membru fondator al Asociației Tinerii Alcooliștii Evazioniști (ATAE) din Maramureș, să fie plasat pe ultimul loc chiar de către foștii săi colegii și colaboratori? Asta nu se poate accepta în ruptul capului. Suntem convinși că până la urmă Relu și Monșeru (Moralul și Morala), îl vor convinge pe Corin să-l pună pe Tătaru primar, măcar în ultimele două săptămâni. Așa ar fi frumos și corect. Până la urmă nu trebuie să-și bată joc de bietul băiat, că vorba aia, el a stat la capătul puștii fixate la tâmpla și apoi la fundul unui nemernic, într-o situație limită pentru viitorul membrilor ATAE. Și zău că nu-i bine să se uite chestiile astea, dimpotrivă, trebuie readuse în memoria băimărenilor, nu pot fi dosite sub umbrela minciunii.

E adevărat că publicația care găzduiește sondajul și desemnează primarul până la alegerile normale e una minoră, frecventată de atâți cititori câți locatari intră zilnic într-un bloc de patru etaje cu patru scări, cu o parte dintre ei plecați temporar la muncă în străinătate, dar, până la urmă, tot ziar online se numește. Motiv pentru care candidatul social-democrat are toate motivele din lume să fie nervos și supărat, că dispersat va deveni abia din seara zilei de 5 iunie.

Până la urmă poate să creadă  că este luat de fraier, că diriguitorii publicației își bat joc de el, altfel nu se poate explica înjosirea la care este supus. N-ar fi de mirare ca să fie implicați în acest plan diabolic chiar și mentorii săi spirituali, Relu și Monșeru, pentru că aici miroase de la o poștă a conspirație diabolică.

Rămâne ca persoanele avizate din preajma candidatului să înceapă cercetările în acest dosar și la final să-l înainteze spre dreapta judecată, astfel încât  vinovații să-și primească binemeritata pedeapsă. Că n-au cum scăpa de brațul înarmat al candidatului.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA