Acasăoameni noiPERFORMANȚĂ – Patru medalii de aur, una de argint și primul loc...

PERFORMANȚĂ – Patru medalii de aur, una de argint și primul loc în Europa, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică

DISTRIBUIȚI

PERFORMANȚĂ  Patru medalii de aur, una de argint şi primul loc în Europa! Este performanţa lotului român la Olimpiada Internaţională de Fizică, din Indonezia. Elevii au fost felicitaţi de preşedintele Iohannis, dar cea mai mare bucurie a fost revederea cu părinţii care i-au aşteptat la aeroport, cu braţele pline de flori, potrivit Știri.TVR.ro.

La doar 14 ani, a renunţat la confortul de acasă şi la prietenii din Buzău pentru a urma Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Anca Drăgulescu face parte din echipa care a obţinut medalia de aur la olimpiada intrernaţională de fizică.

400 de elevi de pe toate continentele au luptat pentru acelaşi lucru: o medalie de aur.

Anca a obţinut 8 medialii la olimpiadele internaţionale, nu doar la fizică ci şi la astrofizică. La toamnă, va începe cursurile Universităţii Harvard, unde speră să devină cercetător în fizică.

Alte 3 medalii de aur au fost obţinute de Răzvan Octavian Radu şi Petru Codruţ, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Radu, de la colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu” din Brăila. Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev la Colegiul National „Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA