Acasăoameni noiPERCHEZIŢII - Mascaţii au decins la un hotel de lux

PERCHEZIŢII – Mascaţii au decins la un hotel de lux

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIŢII. Polițiștii din cadrul departamentului Investigații Economice verifică mai multe documente din perioada 2008-2015, existând suspiciuni de evaziune cu un prejudiciu de 7,5 milioane de euro.

Reprezentanții hotelului spun că activitatea hotelului se desfășoară fără probleme, în vreme ce anchetatorii ridică mai multe documente din celebrul hotel de cinci stele.

În urmă cu doar câteva zile unul dintre acționarii hotelului, cipriotul Thoma Emilios, a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și uz de fals.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu polițiști din cadrul IGPR — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi, în baza autorizației emise de Tribunalul București, percheziții la sediile sociale al SC S. SRL și SC S.C.H.G. SRL, situate în incinta hotelului Marriott din municipiul București, în vederea ridicării de documente financiar contabile și înscrisuri necesare soluționării unei cauze penale în care sunt vizate infracțiuni de evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Cele două firme investigate de procurori sunt cele care dețin hotelul Marriott.

Procurorii susțin că, în perioada 2008 — 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi și pierderi din diferențe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro).

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale față de 3 suspecți, împotriva cărora s-a dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.

La acțiune participă 12 ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.
sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA