spot_img
Acasăoameni noiPERCHEZIȚII ÎN 3 JUDEȚE – Examene de licență luate pe bani la...

PERCHEZIȚII ÎN 3 JUDEȚE – Examene de licență luate pe bani la mai multe universități din țară. Sunt vizați zeci de profesori și studenți

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIȚII ÎN 3 JUDEȚE  106 percheziţii erau în desfășurare, miercuri dimineaţă, în judeţele Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş. Vizaţi de anchetă sunt profesori universitari, studenți și foști studenți. Conform Parchetului General, profesorii sunt suspectaţi că ar fi primit bani şi bunuri de la studenţi, în schimbul acordării de note bune la examenele de licenţă. Profesori de la universităţile “Vasile Goldiş” şi “Aurel Vlaicu” din Arad  sunt cercetaţi pentru că ar fi dat note unor studenţi care NU se prezentau la examene. Dascălii ar fi primit bani de la studenţi străini, spun procurorii Parchetului General. Peste 30 de persoane urmează să fie duse la audieri, având calitatea de suspecți.

În aceste instituţii de învăţământ superior s-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare şi alte categorii de personal nedidactic, precum şi foşti absolvenţi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane în vederea promovării frauduloase a examenelor de către studenţi, arată Parchetul General. Dosarul este numit neoficial „Diplome fără studii”.

Potrivit procurorilor, mai multe cadre didactice din cadrul celor două instituţii de învăţământ au cerut şi primit bani şi bunuri cu ocazia organizării şi susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline (susţinute chiar în afara perioadei de examinare) şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de licenţă.

Unii studenţi străini, înscrişi la grupe ce urmează cursurile în limba română, nu cunosc/nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale, spun procurorii.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA