Acasăoameni noiPERCHEZIȚII ÎN 5 JUDEȚE – Mobilier urban vândut fără acte de proveniență....

PERCHEZIȚII ÎN 5 JUDEȚE – Mobilier urban vândut fără acte de proveniență. Prejudiciul de aproape 7 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIȚII ÎN 5 JUDEȚE  Poliţiştii din Olt fac, joi, 20 de percheziţii în cinci judeţe, la firme şi persoane suspectate de operaţiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă. Suspecţii ar fi livrat unor instituţii, printre care și Primăria Giurgiu, mobilier urban pentru care nu aveau acte de provenienţă, cauzând un prejudiciu de aproape şapte milioane de lei.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt fac, joi, 20 de percheziţii, pe raza judeţelor Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă.

În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă”, anunţă Poliţia Română.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 6.830.000 de lei.

În cauză, vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse cinci persoane, pentru audieri. În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA