Acasăoameni noiPENTRU IDENTIFICAREA CARTELURILOR – România primește milioane de euro de la UE...

PENTRU IDENTIFICAREA CARTELURILOR – România primește milioane de euro de la UE pentru un sistem informatic

DISTRIBUIȚI

PENTRU IDENTIFICAREA CARTELURILOR La noi, unele instituţii par să înţeleagă mai uşor cât de importantă este tehnologia pentru eficienţă. Consiliul Concurenţei va investi 10 milioane de euro, bani europeni, pentru un sistem informatic. Acesta va permite o identificare mai rapidă a cartelurilor, în special a celor din achiziţii publice. Asta în condiţiile în care Consiliul Concurenţei a deschis mai multe investigaţii pe legea concurenţei în anul 2017.

În total, în 2017 au fost finalizate 18 investigaţii, iar valoarea amenzilor a depăşit 123 milioane lei, cu 46,3 milioane mai mult decât în anul precedent. Majoritatea sancţiunilor au vizat licitaţiile trucate.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Cel mai mare caz cel al contoarelor de electricitate, deci vin din trucări de licitaţii şi sunt prejudicii nu numai pentru autoritatea contractante, că asta înseamnă prejudicii la bugetul statului, ci care s-au dus şi înspre consumatori”.

Din totalul amenzilor, un sfert au fost recunoscute, astfel că acestea nu mai ajung în instanţă. Cât despre investigaţiile declanşate anul trecut pe legea concurenţei, numărul lor a crescut cu o treime.

Bogdan Chiriţoiu: „Sunt pe sectoare foarte importante din economie, sunt două dechise pe servicii financiar – bancare, în unul dintre ele am trecut graniţele României şi am primit asistenţă din Marea britanie. În investigaţia deschisă în decembrie pe firme de leasing şi unele din bănci a avut loc cea mai mai amplă inspecţie, au fost simultan inspectate 22 de sedii din Bucureşti şi din ţară. Sunt investigaţii deschise pe energie, pe conectarea la reţelele de gaze, care afectează mulţi consumatori, e un caz interesant deschis în care suspectam cartelul ce afectează absorbţia fondurilor UE, modul cum se cheltuie banii pentru echipamente agricole, tractoare în speţă, şi cazuri deschise pe zona medicamentelor”.

Citește continuarea, AICI.

 

Citește și: http://2.actualmm.ro/in-arest-pentru-24-de-ore-doi-tineri-din-salaj-prinsi-de-politistii-maramureseni-dupa-ce-au-falsificat-bani-si-i-au-pus-in-circulatie/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA