AcasăOPINIIPDL armează bomba etnică în Ardeal

PDL armează bomba etnică în Ardeal

DISTRIBUIȚI

Nu există în istoria post-decembristă a țării un partid politic dispus la asemenea compromisuri pentru a rămâne la putere așa cum este astăzi PDL-ul.
Șantajat de către UDMR cu ieșirea de la guvernare, PDL a acceptat fără să clipească distrugerea UMF din Târgu Mureș. Orașul care a consemnat evenimentele interetnice cumplite din martie 1990. Tot șantajat de către UDMR, și pentru un iluzoriu câștig electoral, PDL a mai săvârșit un atentat împotriva democrației și a românilor: a impus alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, indiferent de prezența la vot. Astfel, în Transilvania, fostul său fief electoral, PDL va pune primari maghiari în toate localitățile unde această minoritate are un procent de 30% din numărul locuitorilor.
Am înțeles și este un fapt obișnuit în România să cumperi voturi cu bani de la buget. După ce, din 2010, PDL a explicat necesitatea austerității pentru a salva țara de dezastru, acum, tot PDL explică oficial necesitatea mitei electorale. Dar a amorsa o bombă etnică în goana după putere este prea mult.
Oare la ce ar mai fi dispus PDL pentru a rămâne la guvernare? După cum stau lucrurile, dacă UDMR ar cere autonomie teritorială pe criterii etnice, partidul dlui Boc ar accepta. Dacă ar promite cineva PDL-ului rămânerea la putere încă 10 ani, cu condiția ca după aceea România să fie transformată în poligon nuclear, cu tot cu cetățenii ei, probabil că PDL-ul de astăzi ar ezita mult înainte să nu accepte.
PDL are mulți lideri responsabili, oameni politici onorabili și raționali. Este inexplicabil cum dl Boc, fost primar în capitala Ardealului a ajuns într-o asemenea situație în care să-și piardă pur și simplu orice simț al realității, intrând direct în cartea neagră a istoriei României, alături de Pactul Ribbentrop-Molotov sau a dictaturii comuniste. Faptul că tânărul premier Ungureanu e pus să semneze în locul lui umilirea studenților ardeleni nu îi va servi în campania electorală.
Există viață și după alegerile parlamentare, va exista viață și după ce dl. Băsescu nu va mai fi fost la Cotroceni.
Nu cred însă că PDL, în asemenea condiții, mai are viață politică reală după alegerile viitoare.
Bogdan Chirieac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA