spot_img
Acasăoameni noiPASTILE FANTOMĂ – Piața din România, invadată de medicamente asiatice interzise

PASTILE FANTOMĂ – Piața din România, invadată de medicamente asiatice interzise

DISTRIBUIȚI

PASTILE FANTOMĂ  Pe piaţa medicamentelor împotriva hepatitei s-a declanşat un război internaţional al preţurilor numit ”Turismul Hepatitei C”. Piaţa occidentală, inclusiv cea românească, a fost invadată de medicamente asiatice ieftine, care sunt interzise.

În perioada martie 2015 – octombrie 2016, în România s-a derulat un program de testare a unor medicamente ultramoderne împotriva Hepatitei C. Din cei 600.000 de bolnavi, câţi are ţara noastră, au fost aleşi 5.000 şi li s-a adminsitrat noul medicament sub formă de pastile. Spre deosebire de clasicul interferon, unde gradul de vindecare este de 50%, în cazul noilor pastile vindecarea s-a ridicat la 95% din cazurile tratate. Toată lumea s-a bucurat!

În toamna anului trecut tratamentul a fost sistat, deşi în noiembrie 2016 fondul pentru tratamentul fără interferon a fost suplimentat cu aproxiamtiv 2,12 milioane de lei, adică aproxiamtiv 471.000 de euro.

Oamenii au auzit însă de acest medicament şi au început să caute pe Internet. Aşa a pătruns şi în România ceea ce pe plan interanţional este numit ”Turismul Hepatitei C”.

În anul 2015, una din firmele occidentale care produce noul medicament împotriva hepatitei a vândut licenţe unor ţări ca Egipt, India şi Pakistan. Dacă în Europa produsul original costă 50.000 de euro, iar în Statele Unite aproximativ 90.000 de dolari, în India, de pildă, varianta sub licenţă costă 1.000 de euro şi se poate comanda pe Internet.

Așa că unii cărăuşi de medicamente generice împotriva acestei boli au început să le aducă în Europa, inclusiv România.

”Licenţiatele” asiatice sunt interzise însă pe bătrânul continent de către Agentia Europeană a Medicamentelor, care nu a aprobat decât originalele, adică cele scumpe. Românii nu ţin cont însă de acest aspect, chiar dacă mecanismul de procurare este riscant, deoarece cumpărătorul se poate trezi oricând cu praf de cretă în loc de pastilă activă. Iar Internetul este plin de oferte care explică de-a fir a păr cum se face comanda.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA