Acasăoameni noiOPERAȚIUNEA „HELIOS“ - ANAF controlează mărfurile de la intrarea în ţară şi...

OPERAȚIUNEA „HELIOS“ – ANAF controlează mărfurile de la intrarea în ţară şi până la consumatorul final

DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală Antifraudă din cadrul ANAF a demarat operaţiunea „Helios“, care vizează prevenţia şi combaterea evaziunii fiscale în perioada sărbătorilor de Paşte, prin controale amănunţite asupra mărfurilor de la intrarea în ţară şi până când acestea ajung la consumatorul final.

În prima etapă, când mărfurile intră pe teritoriul României, are loc verificarea documentară, care se desfăşoară în punctele de trecere ale frontierei pentru achiziţiile intracomunitare şi în punctele vamale pentru importuri. În cea de-a doua etapă, se vor desfăşura activităţi de control operativ. Mărfurile vor trece printr-un nou filtru, respectiv echipele mobile de control în trafic, care vor verifica dacă, după trecerea de primul filtru, documentele de transport nu au fost modificate.

După ce trec şi de acest filtru, mărfurile ajung în depozit, adică în centrele angro din toată ţara, moment în care începe cea de-a treia etapă a operaţiunii „Helios“. În această etapă, inspectorii Antifraudă demarează controlul operativ în centrele angro, care se desfăşoară pe două paliere – controlul efectiv, în cadrul căruia se verifică marfa şi documentele prin încrucişare cu informaţiile obţinute în etapele 1 şi 2, şi monitorizarea, care constă în verificarea autovehiculelor care transportă marfa din angrouri către revânzători.

Ultima etapă a operaţiunii „Helios“ vizează verificarea modului în care vânzările către consumatorul final sunt fiscalizate.

Citeste mai mult: adevarul.ro/economie/stiri-economice/inspectorii-antifrauda-incepe-operatiunea-helios-controlul-marfurilor-intrarea-tara-consumatorul-final-1_570df48e5ab6550cb8ef2cc8/index.html

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA