Acasăoameni noiOFICIAL DNA - Elena Udrea a plătit cauţiunea cu Băile Boghiş

OFICIAL DNA – Elena Udrea a plătit cauţiunea cu Băile Boghiş

DISTRIBUIȚI

DNA anunţă oficial că Elena Udrea a pus la bătaie Băile Boghiş pentru a putea achita cauţiunea de 5 milioane de lei în dosarul în care este acuzată că a luat mită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

OFICIAL DNA: La data de 13 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au admis cererea inculpatei UDREA ELENA GABRIELA de instituire unei garanţii reale imobiliare asupra imobilelor SC Băi Boghiş SRL (două terenuri având suprafeţe de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. şi construcţiile aferente) pentru constituirea cauţiunii de 5.000.000 lei, stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015 şi au dispus luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Băi Boghiş S.R.L., bunuri în valoare de 5.000.000 lei.

Potrivit dispozițiilor legale, cauțiunea poate fi depusă de inculpată sau de un substituit procesual al inculpatei. Precizăm că, la data de 12.11.2015, asociaţii SC Băi Boghiş SRL au hotărât constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societăţii în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea constituirii de către Udrea Elena Gabriela a cauţiunii stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015.

În conformitate cu dispoziţiile art. 217 C pr. pen. cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i-a fost adusa la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispoziţiile CPP.

***

Elena Udrea este acuzată în acest dosar că i-ar fi solicitat omului de afaceri Bogdan Buzăianu 5 milioane de dolari americani, pentru ca societatea acestuia, Energy Holding, să își poată desfășura, în continuare, contractele încheiate cu Hidroelectrica. Intermediar al şpăgii a fost Bogdan Buzăianu.

Sursa text: stiripesurse.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA