AcasăOPINIIO ÎNTREBARE - De unde, PSD-ule?

O ÎNTREBARE – De unde, PSD-ule?

DISTRIBUIȚI

O ÎNTREBARE Statul nu s-a apucat să sape după aurul de la Roşia Montana, nici să exploateze gazele de şist de pe terenurile pentru care sătenii de la Pungeşti s-au bătut cu jandarmii.

Dacă or fi pungi de petrol în Marea Neagră, acestea zac neatinse, iar uraniul de la Crucea este pe terminate şi mina urmează să fie închisă.

În ciuda promisiunilor făcute, companiile chineze nu pompează miliarde de dolari în autostrăzi şi în căi ferate, iar investiţiile americane lipsesc cu desăvârşire. Investiţiile serioase, nu cele de pe urma cărora rămân bani pentru un hamburger şi un pahar de Cola. Mercedes-ul nu şi-a deschis fabrică la Slatina, iar Volvo nu s-a apucat să producă caroserii la Buhuşi.

România nu exportă energie electrică în Italia, iar conductele pentru transportul gazului metan din Est către Vest continuă să ocolească ţara noastră. România nu mai exportă tractoare în Egipt, oţel în Sudan, mobilă în Finlanda şi utilaje petroliere în Orientul Mijlociu, pentru că nu mai produce. România este un punct mic pe harta industriei IT, iar aparatura medicală performantă nu se produce nici la Jimbolia, şi nici la Medgidia.

Reţeaua de irigaţii nu a fost refăcută, silozuri nu s-au construit, iar hiperamarket-urile prezente în România refuză că comercializeze produse autohtone, în ciuda legii care le obligă ca 51% din marfa de pe rafturi să fie românească. Cel mai adesea, laptele şi carnea de porc, de oaie şi de pasăre sunt de import.

Experienţa anilor precedenţi a demonstrat că România nu poate fi un aspirator cu un motor puternic pe care să-l bagi în priză şi să absorbi fonduri europene.

DNA-ul se laudă cu depăşirea planului la arestări, dar este incapabil să-ţi arate vreun leu confiscat din miliardele furate.

Din cauza investiţiilor scăzute făcute de sectorul public, firmele private pierd lucrări şi, astfel, contribuţiile lor la bugetul de stat şi la bugetele locale sunt mai scăzute.

Şi-atunci, de unde bani pentru nebunia declanşată de Guvern în sistemul retribuţiilor? De unde atâţia bani pentru măririle de pensii şi de salarii? De unde, PSD-ule? Doar nu ţi-ai pus bogaţii partidului să-şi doneze averile.

Sorin Avram

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA