Acasă oameni noi NU S-AU ÎNŢELES CU ASF - Transportatorii ameninţă cu noi proteste pe...

NU S-AU ÎNŢELES CU ASF – Transportatorii ameninţă cu noi proteste pe 25 octombrie

DISTRIBUIȚI

NU S-AU ÎNŢELES CU ASF Reprezentanții transportatorilor nu au ajuns la o înțelegere cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

NU S-AU ÎNŢELES CU ASF  Prima RCA pentru camioanele de peste 16 tone fiind peste nivelul convenit în septembrie, urmând ca luni să aibă loc o nouă întrevedere.

Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), a anunţat că ar putea fi organizată o nouă acţiune d eprotest pe 25 octombrie.

“Nu am ajuns la nicio concluzie în seara aceasta.

Noi nu am fost de acord ieri (miercuri n.r) cu acea sumă la categoria peste 16 tone, de 7.960 de lei, pentru că este contrar a ceea ce am discutat la Guvern și și-a asumat-o vicepreședintele ASF Mariu Vorniceanu în data de 14 septembrie, spunând că valoarea maximă va fi de aproximativ 6.200 de lei.

Ieri, Mișu Negrițoiu (președintele ASF — n.r.) a venit cu o propunere de 8.900 de lei și după discuții a scăzut la 7.960 de lei. Realitatea trebuie să fie una singură, aceea care reiese și din Raportul Milliman și din Raportul ASF sectorul RCA din data de 31 august, adică ușor peste 6000 de lei. Am înțeles că va mai fi o întrevedere luni.

Așteptăm să vedem la ce oră ne va chema domnul Mișu Negrițoiu”, a spus Vasile Ștefănescu, citat de Agerpres. 

citeşte şi SANCȚIUNE – Senatorul Ciprian Rogojan, exclus din PNL?!

Acesta a subliniat că la întrevederea de la ASF reprezentanții instituției au prezentat date din care rezultă că în ultimii trei ani asiguratorii nu au avut pierderi pe sectorul RCA pentru persoane juridice, ci diferența dintre sumele încasate și valoarea daunelor plătite este de 700 milioane de lei.

COTAR a dat publicității joi un comunicat de presă în care menționa că respinge tariful de 7.960 de lei/an pentru polița auto obligatorie (RCA) în cazul autovehiculelor de peste 16 tone, propus de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în cadrul întâlnirii de miercuri.

Potrivit lui Ștefănescu, în cadrul întâlnirii din 12 octombrie cu conducerea ASF, s-a vorbit și despre supraevaluarea costurilor de administrare pentru RCA, care sunt într-o totală disproporție cu practică europeană, unde acestea sunt de aproximativ 25%.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA