spot_img
Acasăoameni noiNU MAI VOR - Nouă persoane vor să renunțe la titlul de...

NU MAI VOR – Nouă persoane vor să renunțe la titlul de doctor al Academiei Naţionale de Informaţii

DISTRIBUIȚI

NU MAI VOR Academia de Informaţii “Mihai Viteazul” a anunţat că nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale din cadrul instituţiei au cerut retragerea titlului de doctor.

NU MAI VOR Aceştia sunt Radu Stroe (fostul ministru de Interne), Daniel-Andrei Moldoveanu (fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu), Romeo-Marius Raicu (fostul şef al Comisiei parlamentare de control al SIE), Mihai Stănişoară (fostul ministru al Apărării),

Dimitrie Bogdan Licu (procurorul general adjunct al României), Adela-Loredana Popescu (fosta secretară a ex-ministrului de Interne Gabriel Oprea), Mihai Tudose (fostul ministru al Economiei), Neculai Onţanu (fostul primar al Sectorului 2) şi Loredana-Claudia Diaconescu (nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta).

Cei nouă, toţi avându-l ca îndrumător pe Gabriel Oprea, au cerut să renunţe la titlurile de doctor după ce jurnalista Emilia Şercan i-a acuzat de plagiat pe o parte dintre ei, cu probe, în cadrul unor investigaţii de presă.

Informaţia privind numele celor care au făcut cereri de renunţare la titulatura de doctor se regăseşte într-un răspuns al Ministerului Educaţiei la o solicitare transmisă de romaniacurata.ro, după ce, cu mai mult timp în urmă, Academia Naţională de Informaţii a postat pe site un comunicat prin care a anunţat că a fost finalizată activitatea de evaluare a respectării standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat şi că nouă absolvenţi vor să renunţe la titlul de doctor.

“Pe parcursul analizei, Consiliul Ştiinţific a constatat faptul că un număr de nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” au renunţat la titlul de doctor, în baza Legii nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, pe baza unor cereri de renunţare formulate în perioada 3 – 7 martie a.c. şi înregistrate la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în data de 10 martie a.c. În acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluării punctuale a tezelor elaborate de către cei nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale”, a arătat Academia Naţională de Informaţii.

Cei care au cerut retragerea titlului de doctori sunt: Radu Stroe (fostul ministru de Interne), Daniel-Andrei Moldoveanu (fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu), Romeo-Marius Raicu (fostul şef al Comisiei parlamentare de control al SIE), Mihai Stănişoară (fostul ministru al Apărării), Dimitrie Bogdan Licu (procurorul general adjunct al României), Adela-Loredana Popescu (fosta secretară a ex-ministrului de Interne Gabriel Oprea), Mihai Tudose (fostul ministru al Economiei), Neculai Onţanu (fostul primar al Sectorului 2) şi Loredana-Claudia Diaconescu (nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta).

Noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a confirmat existenţa cererilor de retragere a titlurilor de doctor în cazul celor nouă, precizând că în prezent nu pot fi retrase pe baza solicitărilor de renunţare.

continuarea aici

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA