Acasăoameni noiNOI PROTESTE ANTIGUVERNAMENTALE - Românii se pregătesc să iasă în stradă duminică...

NOI PROTESTE ANTIGUVERNAMENTALE – Românii se pregătesc să iasă în stradă duminică în Bucureşti şi în ţară

spot_img

DISTRIBUIȚI

NOI PROTESTE ANTIGUVERNAMENTALE sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seară, atât în Piaţa Victoriei din Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

Manifestanţii cer demisia liderilor celor două Camere şi retragerea legilor Justiţiei din Parlament.

„Duminică ne vedem în Piaţa Victoriei eliberată. Legile justiţiei nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă – e vorba de zile – în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgenţă.

Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democraţie şi dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanţii unor ţări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează.

Trebuie să îi oprim!”, se arată în postarea de pe pagina evenimentului din Bucureşti.

Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală, de la ora 18.00.

Manifestaţii asemănătoare vor avea loc şi în Târgu-Mureş, Cluj şi Deva, de la aceeaşi oră.

Oamenii cer demisia celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi retragerea legilor Justiţiei.

„Interesele penale ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii şi drepturile fundamentale, securitatea ţării şi bunăstarea fiecăruia dintre noi.

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent şi tranşant, şi arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiţiei au devenit o problemă geopolitică, cu implicaţii privind securitatea militară a NATO şi a României”, mai scriu organizatorii.

Ei spun că „România moare” în fiecare zi, prin distrugerea justiţiei, prin adoptarea unor măsuri fiscale care pun în pericol economia, prin numirea unor persoane în funcţii înalte pe criterii politice şi prin atacul asupra celor care încearcă să schimbe ceva.

Proteste au avut loc şi sâmbătă dimineaţă în Piaţa Victoriei din Capitală. Ca urmare a deciziei primăriei de a organiza un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei. Trei dintre manifestanţi au fost amendaţi.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Sursa info şi foto

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA