Acasăoameni noiNICI AICI NU SUNTEM PRIMII - România, ”abia” pe locul opt la...

NICI AICI NU SUNTEM PRIMII – România, ”abia” pe locul opt la consumul de alcool pe cap de locuitor (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

NICI AICI NU SUNTEM PRIMII Cei mai mari consumatori de alcool la nivel european sunt cetăţenii moldoveni, arată o hartă recentă care are la baza cifre furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Şi românii au intrat în top 10, cu 12,9 litri de alcoor pur consumat pe cap de locuitor. Potrivit sursei citate, Republica Moldova conduce în top, cu 17,4 litri de alcool pur consumat pe cap de locuitor. Pe următoarele locuri în clasament se situează Belarus şi Lituania, cu un consum de 17,1 litri pe cap de locuitor.

România reuşeşte şi ea să intre în top 10, cu un consum de 12,9 litri pe cap de locuitor, arată OMS. În top 10 se mai regăsesc Rusia, Republica Cehă, Ucraina, Andorra, Serbia şi Australia. Ele sunt urmate îndeaproape de Slovacia, Portugalia, Grenada, Ungaria, Letonia, Croaţia şi Marea Britanie.

Ameninţarea alcoolului produs ilegal

drunk-grandparents

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au făcut precizarea că un sfert din consumul de alcool scapă controlului autorităţilor, dar că procentul alcoolului produs ilegal este mult mai ridicat în ţările în care consumul este interzis sau rău văzut în societate, ca în ţările din estul Măriii Mediterane sau în ţările din Asia de Sud-Est.

Bineînţeles, alcoolul produs ilegal prezintă numeroase pericole pentru sănătate din cauza toxicităţii sale, potrivit specialiştilor OMS.

Studiul a mai relevat că jumătate din consumul oficial de alcool din lume se realizează sub forma băuturilor spirtoase, locurile următoare fiind ocupate de bere (34,8%) şi vin (8%).  Potrivit OMS, 48% din populaţia mondială nu a băut niciodată alcool, iar abstinenţa este mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaţilor.

https://youtu.be/R91NxBd6Y_c

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA