Acasă Actualitate NEWS ALERT/ BAIA MARE - Băimăreanca cu Coronavirus care s-a plimbat prin...

NEWS ALERT/ BAIA MARE – Băimăreanca cu Coronavirus care s-a plimbat prin 3 spitale “uitând” să spună că venise din Franța, cercetată PENAL

DISTRIBUIȚI

Informații de ultimă oră venite din partea organelor de cercetare penală cu privire la cazul băimărencei infectate cu COVID 19. Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a anunțat începerea cercetărilor penale cu privire la soția angajatului CJ Maramureș, după ce aceasta a fost plimbată prin trei spitale, iar în tot acest timp medicii nu au avut habar că au de aface cu o persoană venită dintr-o zonă de risc a Europei.

Așa cum v-am prezentat zilele trecute în exclusivitate, băimăreanca a fost pe la trei spitale din oraș înainte de a fi descoperită ca fiind infectată cu noul coronavirus. Tot ActualMM.ro v-a arătat și modul în care echipajele medicale de pe Ambulanță s-au “protejat”, deși știau că au de a face cu o persoană suspectă ca fiind infectată cu virusul. Mai exact, băimăreanca a fost transportată la Spitalul Județean FĂRĂ IZOLETĂ.

Deși unele voci au declarat că femeia nu a plecat în străinătate recent, dovezile arată cu totul altceva. Chiar directorul DSP Maramureș, Rareș Pop, declara zilele trecute (într-un comunicat al CJ Maramureș) faptul că băimăreanca nu a fost plecată recent în zone de risc. Suntem convinși că directorul DSP Maramureș nu a mințit, ci a fost probabil la rândul lui informat greșit.

Acum, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a anunțat că Poliția Municipiului Baia Mare au început cercetările în cadrul dosarului penal deschis pe numele femeii, pentru infracțiunea de FALS ÎN DECLARAȚII.

La data de 31.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a fost înregistrat dosarul penal cu numărul 1745/P/2020, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 alin. 2 Cod penal, așa cum a fost modificat prin O.U.G. nr. 28/18.03.2020. În cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” cu privire la infracţiunea menţionată mai sus, iar cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații Criminale. S-a reținut că, în datele de 22.03.2020, 23.03.2020 și 24.03.2020, în declarațiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unități medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 și, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unitățile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentării simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză”, se arată în comunicatul publicat de către Parchet.

Știre în curs de actualizare.

Adrian Barbur

 

Articole ActualMM.ro pe acest subiect:

ACTUALIZARE/ ALERTĂ ÎN BAIA MARE – Pacientă infectată cu COVID-19, plimbată prin spitale. A intrat în contact cu mai mulți medici și asistente

EXCLUSIV ACTUALMM/ ACTUALIZARE – Băimăreanca infectată cu COVID-19 a fost și la spitalul TBC! Cadrele medicale cu care a intrat în contact nu știau nimic

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA